Grupul austriac Telekom Austria si compania greceasca Hellenic Telcommunications Organisation (OTE) ar putea semna un acord de fuziune la inceputul acestui an.
Discutiile privind fuziunea celor doi operatori nationali de telecomunicatii sunt intr-un stadiu foarte avansat, potrivit editiei de joi a cotidianului austriac Kurier, citat de NewsIn. Ambele grupuri au refuzat sa ofere informatii suplimentare. Daca cele doua companii vor fuziona, se va naste un gigant al telecomunicatiilor, cu o valoare de piata de peste 20 de miliarde de euro.

Ministrul grec de finante, Giorgos Alogoskoufis, a declarat saptamana trecuta la o conferinta de presa ca guvernul va privatiza strategic operatorul national de telefonie OTE si va coopta cumparatorul in conducerea societatii cu conditia sa indeplineasca preconditiile statului elen. in caz contrar, participatia de 38% a statului va scoasa la vanzare pe bursa din Atena.

Anuntul vine la doua zile dupa ce cancelarul austriac, Alfred Gusenbauer, declarase ca nu exista planuri de a privatiza grupul Telekom Austria si ca guvernul intentioneza sa-si pastreze participatia de 25.1%, detinuta prin intermediul holdingului industrial OAIG. insa, Gusenbauer a precizat ca nu elimina posibilitatea unor cooperari strategice.

Grupul elen OTE este actionarul majoritar al Romtelecom si proprietarul operatorului de telefonie mobila Cosmote. Cosmote Romania a depasit un milion de clienti la sfarsitul anului trecut, la numai un an de la inceperea activitatii in Romania. Grupul OTE, care isi desfasoara activitatea in Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania, este confruntata cu o concurenta acerba si pe plan intern, unde se lupta cu Tellas, o companie cu capital mixt a grupurilor Public Power Corp (Grecia) si Wind (Italia).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri