Grupul nipon-suedez Sony Ericsson a inregistrat, in al patrulea trimestru al anului 2006, castiguri ce depasesc estimarile, anuntand ca este optimist in ceea ce priveste majorarea cotei de piata, pana la ocuparea locului trei pe plan mondial, relateaza Reuters consultata de NewsIn.
Sony Ericsson a anuntat miercuri ca in 2006 a beneficiat de un succes fulminant in ceea ce priveste vanzarile telefoanelor echipate cu camere foto si cu posibilitatie de redare a melodiilor, majorandu-si estimarile privind vanzarile totale de telefoane mobile inregistrate in 2006. "Al patrulea trimestru al 2006 a fost extrem de bun, in aceasta perioada am inregistrat vanzari si venituri record pe fondul popularitatii crescute a telefoanelor noastre multimedia", a declarat presedintele grupului, Miles Flint, intr-un comunicat.

Profitul inainte de plata taxelor a crescut pana la 502 milioane de euro (648 milioane de dolari), depasind nivelul estimat pentru Reuters de un grup de analisti, ce miza pe profituri inainte de plata taxelor de 428 de milioane de euro, depasind de mai mult de doua ori si profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 206 milioane de euro.

Profitul inregistrat in al patrulea trimestru al 2006 reprezinta un nou record, castigurile fiind si acestea la un nivel fara precedent, de 447 de milioane de euro, cu mult peste castigurile afisate pentru aceeasi perioada a anului 2005, de 144 milioane de euro.

"Sony Ericsson si-a majorat cota de piata in al patrulea trimestru al 2006 pe fondul succesului fulminant al produselor noastre, printre care se numara telefoanele multimedia K800/K790 si telefoanele cu posibilitate de redare a melodiilor", a adaugat oficialul Sony Ericsson. Compania a majorat si estimarile de vanzari pentru intreg anul trecut, de la 950 de milioane pana la 980 de milioane. "tinta noastra este de a deveni una din primele trei companii producatoare de telefoane mobile din lume, iar pe fondul performantelor din 2006 credem ca acest obiectiv poate fi atins", a adaugat Flint.

Sony Ericsson a precizat ca apreciaza ca a depasit performantele medii ale pietei in al patrulea trimestru al 2006, castigand aproximativ 1% din piata mondiala, momentan detinand aproximativ 9% din piata mondiala". Primii trei producatori mondiali de telefoane mobile sunt Nokia, Motorola si Samsung.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri