Internetul mobil, tehnologia 3G si inovarea transmisiilor digitale (IPTV) sunt tendintele tehnologice pentru acest an ale industriei telecomunicatiilor, potrivit previziunilor grupului de consultanta Deloitte, comunicate vineri agentiei NewsIn
Potrivit studiului, realizat de Grupul Tehnologie, Media si Telecomunicatii din cadrul Deloitte, accesarea internetului prin intermediul computerelor a atins gradul maxim de saturare. Este probabil ca, pe viitor, accesul la internet sa fie influentat de inovatia adusa industriei tehnologice pentru care calculatorul nu va mai fi un punct central de interes si care isi va focaliza atentia pe dispozitive mici, specializate, simple si putin costisitoare care au la baza cererea pentru servicii si aplicatii. Aparatele mici ar fi dispozitive portabile de e-mail sau media playere portabile, se arata in studiu.

Companiile producatoare de echipamente tehnologice ar trebui sa se orienteze spre crearea de dispozitive mobile, precum receptoarele radio de internet, dispozitivele de mesagerie digitala si securitate video, care nu necesita interfata sofisticata a unui computer, afirma expertii Deloitte. Industria tehnologiei are capacitatea sa exploateze dispozitivul de transmitere a unui flux mare de date prin fibra optica in scopul cresterii importantei internetului in randul populatiei.

Televiziunea receptionata prin intermediul dispozitivelor mobile, care pana in prezent nu a avut un mare impact comercial, este putin probabil sa isi schimbe tendinta pe parcursul anului, se arata in studiu. Cu toate acestea, daca circuitul datelor ar putea fi inversat, in sensul transmiterii continutului video din telefon in televizor, pot aparea in acest sens schimbari in ceea ce priveste obtinerea profiturilor din transferul de date.

Interfetele telefoanelor mobile trebuie sa fie usor de utilizat, iar tarifele percepute pentru transmiterea de informatii trebuie analizate pentru a valorifica la maxim aceasta oportunitate generatoare de venit, propun analistii Deloitte. Este probabil ca in anul 2007 telefonia mobila sa isi consolideze pozitia de principala retea de telefonie, se arata in studiu. Multe dintre serviciile oferite de companiile de telefonie fixa vor fi din ce in ce mai putin utilizate.

Multi operatori vor trebui sa isi schimbe radical strategiile in 2007, incluzand furnizarea de servicii integrate si construirea unei retele urbane mai mari care sa faca fata volumului crescut de apeluri telefonice. Operatorii de telefonie mobila vor trebui sa gaseasca modalitati de abordare a competitiei acerbe din cadrul retelelor wireless (WiFi), sa adopte noi tarife, sa reanalizeze termenii de utilizare in functie de populatie si aria de acoperire si, in cele din urma, sa stabileasca tiparele traficului vocal, considera analistii.

Transmisia TV digitala este o ocazie majora pentru operatori de a se plasa intr-o pozitie avantajoasa din care sa obtina un profit mai bun. Pentru ca transmisiile digitale sa devina comerciale, operatorii viabili de retea fixa trebuie sa imbunatateasca atat raza de actiune cat si complexitatea serviciilor digitale.

Deloitte furnizeaza servicii de consultanta in patru domenii profesionale - audit, taxe, consultanta manageriala si consultanta financiara - si deserveste mai mult de 80% dintre cele mai mari firme multinationale, precum si companii nationale mari, institutii publice, clienti locali si companii cu dezvoltare internationala rapida.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri