Asigurarea securitatii fiscale si biometria vor fi problemele prioritare cu care se vor confrunta producatorii de tehnologii inalte in acest an, semnaleaza Departamentul Tehnologie, Media si Telecomunicatii al grupului de consultanta Deloitte intr-un sutdiu publicat vineri.

Securitatea bazata pe biometrie - unde o trasatura fizica personala este folosita drept cod - poate fi utilizata pentru a oferi un grad ridicat de siguranta. Irisul ocular, amprenta digitala, venele palmare, vocea si geometria mainii sunt specifice fiecarui individ in parte si pot fi utilizate pentru probarea identitatii, se arata in comunicat.

In trecut, principalele modalitati prin care se asigura securitatea digitala erau combinatii de parole, coduri PIN ori semnaturi. Biometria poate fi utilizata in diverse aplicatii, ca urmare a scaderii preturilor, a performantei crescute in domenii tehnologice cheie precum procesoare si medii de stocare digitala, si a disponibilitatii publice crescute in ceea ce priveste plata unui pret mai mare pentru a beneficia de securitatea biometrica.

Eliminarea pierderilor fiscale din Europa a caror valoare este estimata anual in jurul sumei de 50 miliarde euro ar putea avea ramificatii globale in 2007, considera expertii Deloitte. "Devalizarea TVA-ului poate fi intalnita in cadrul UE datorita faptului ca exportatorii pot cere rambursarea TVA-ului iar importatorii a caror responsabilitate este strangerea TVA-ului de la clienti lasa acest lucru in seama autoritatilor fiscale", se arata in raportul Deloitte, preluat de NewsIn. Fraudatorii aduna rambursarile in timpul retinerii TVA-ului datorat guvernului.

Companiile tehnologice, care isi desfasoara activitatea sau opereaza vanzari in Europa, vor fi nevoite sa-si modifice sistemul de aprovizionare, logistica transportului si metodologiile de livrare ca urmare a adoptarii noului sistem legislativ de catre guvernele statelor membre UE in scopul combaterii devalizarilor TVA.

Deloitte furnizeaza servicii de consultanta in patru domenii profesionale - audit, taxe, consultanta manageriala si consultanta financiara - si deserveste mai mult de 80% dintre cele mai mari firme multinationale, precum si companii nationale mari, institutii publice, clienti locali si companii cu dezvoltare internationala rapida.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri