eBay Inc. a raporat rezultate foarte bune pentru ultimul trimestru din 2006, acestea bazandu-se pe vanzarile record din perioada sarbatorilor de iarna si pe politica de crestere a taxelor pentru comercianti implementata in luna iulie a anului trecut, scrie presa internationala
Cel mai mare site de licitatii din lume a afisat 346,5 milioane de dolari profit in ultimul trimestru din 2006, in crestere cu 24% comparativ cu profitul inregistrat in perioada similara din 2005. Veniturile in aceeasi perioada s-au ridicat la 1,7 miliarde de dolari, cu 29 de procente mai mult decat in trimestrul patru din 2005.

Rezultatele bune au fost explicate de oficialii eBay printr-un volum record de tranzactii incheiate in perioada Craciunului si prin cresterea taxelor percepute comerciantilor care isi vand produsele prin intermediul site-ului. Conducerea eBay luase in iulie 2006 decia de a majora taxele percepute comerciantilor, ceea ce a determinat scaderea volumului de tranzactii dar si concentrarea acestora pe promovarea produselor mai scumpe, ceea ce a dus implicit la cresterea veniturilor eBay.

Veniturile anuale s-au ridicat la sase miliarde de dolari, in crestere cu 31% comparativ cu 2005, in timp ce profitul anual a fost de 1,1 miliarde de dolari sau 79 de centi pe actiune, in crestere cu patru procente comparativ cu anul precedent.

Oficialii eBay au mai precizat ca vor continua programul de rascumparare a actiunilor proprii inceput in vara lui 2006, in urma caruia eBay a atras de pe piata 31 milioane de actiuni pentru care a platit 1,7 miliarde de dolari. Programul va continua si in urmatorii doi ani, eBay avand inca doua miliarde de dolari pentru rascumpararea actiunilor.

In ceea ce priveste diviziile companiei, site-ul de licitatii continua sa aduca cele mai mari venituri. Baza de utilizatori ai acestuia a crescut la finalul lui 2006 pana la 222 de milioane de utilizatori inregistrati, cu 23% mai multi decat la finalul lui decembrie 2005, veniturile obtinute de eBay din licitatiile derulate in ultimul trimestu din 2006 fiind de 610 milioane de dolari (cu 12% mai mult decat in perioada similara din 2005).

Divizia de plati electronice PayPal, care asigura serviciile de plati prin Internet pentru eBay, avea 133 milioane de utilizatori la finalul lui 2006, in crestere cu 38 de procente comparativ cu un an in urma. Numarul mare de utilizatori ai serviciului eBay au ridicat volumul total al platilor electronice in ultimele trei luni din 2006 la 11 miliarde de dolari, in crestere cu 8,1 procente comparativ cu perioada similara din 2005.

'Cenusareasa' grupului in 2006 a fost Skype, serviciul de telefonie VoIP pe care eBay a platit 2,5 miliarde de dolari cash in 2005 plus plati viitoare de minim 1,4 miliarde de dolari in functie de profitul serviciului. Skype si-a crescut numarul de utilizatori la 171 de milioane la finalul lui 2006, in crestere cu 129% comparativ cu anul 2005. Cu toate acestea, veniturile diviziei s-au situat putin sub estimarea realizata la inceputul lui 2006, Skype afisand 195 milioane de dolari venituri in 2006 (estimarea fusese de 200 de milioane de dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri