Cererea substantiala pentru telefoane de pe pietele in curs de dezvoltare au majorat vanzarile si profiturile inregistrate in al patrulea trimestru al 2006 de principalul producator mondial de telefoane mobile, Nokia, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor grupului.

Castigurile pe actiune ale grupului Nokia au crescut pana la 0,32 euro/actiune, fata de nivelul de 0,25 euro pe actiune inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, depasind si estimarile unui grup de 37 de analisti citati de Reuters, care mizau pe castiguri de 0,28 euro pe actiune pentru al patrulea trimestru al anului precedent.

Vanzarile companiei finlandeze, care comercializeaza unul din trei telefoane mobile vandute pe plan mondial, au crescut cu 13% pana la nivelul de 11,7 miliarde de euro (15,22 miliarde dolari), depasind estimarile analistilor, care preconizau vanzari in medie de 11,57 miliarde de dolari.

Nokia a declarat ca pretul mediu de vanzare a scazut pana la 89 de euro pe telefon in cele trei luni care au acoperit perioada sarbatorilor de craciun, media estimata de analisti fiind de 92 de euro pe telefon.

Nokia a anuntat cresterea vanzarilor produselor mai ieftine reprezinta principalul motiv pentru scaderea pretului mediu al unui terminal mobil, insa in octombrie compania finlandeza a redus si preturilor unor modele mai scumpe, precum cele dotate cu camere foto de calitate superioara si cu posibilitati de redare a melodiilor.

Nokia a vandut 106 milioane de telefoane mobile in al patrulea trimestru al 2006, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind pentru prima data plafonul de 100 de milioane de terminale vandute, conform acestor rezultate Nokia detine momentan o cota de piata de 36%, ceea ce reprezinta un nivel asemanator estimarilor facute de analisti, care mizau pe un numar de 103 milioane de telefoane mobile vandute.

Actiunile Nokia s-au apreciat cu 4,8% dupa publicarea acestui raport, pana la 16,23 euro pe actiune, ducand valoarea companiei finlandeze pana la 65,8 miliarde de euro.

Nokia a propus plata unui divident de 0,43 euro pe actiune pentru anul 2006, in crestere fata de valoarea dividendului platit pentru anul precedent, de 0,37 euro pe actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri