Grupul Sony a anuntat o scadere cu 15% a profitului de operare trimestrial, deoarece pierderile masive ale filialei de jocuri au depasit veniturile din vanzarile masive de televizoare cu ecran plat, insa grupul a urcat previziunile anuale mai aproape de asteptarile pietei.
Sony, care concureaza cu Samsung Electronics si cu Sharp pe piata televizoarelor cu cristale lichide, evaluata la 63 de miliarde de dolari, s-a bucurat de o cerere mare de televizoare model Bravia si de camere digitale.

Cu toate acestea, castigurile diviziei de electronice a Sony au fost anulate de pierderile puternice ale filialei producatoare de jocuri, determinate de costurile ridicate pentru lansarea noii console de jocuri PlayStation 3(PS3) si de cererea diminuata pentru versiunea portabila de consola, PlayStation Portable(PSP). "Este un lucru bun ca grupul si-a sporit profiturile la electronice in ciuda scaderii pretului acestor produse cu ocazia reducerilor de sarbatori", a declarat analistul de la Mizuho Investors Securities, Mitsuhiro Osawa.

"Sigur ca nu putem ignora evolutia diviziei de jocuri...e prea devreme sa spunem ca Sony a renascut", a continuat acesta, potrivit NewsIn. Modelul de baza al PS3, care este echipat cu un player de mare precizie cu si alte dotari tehnologice avansate, este de doua ori mai scump decat consola Wii a rivalilor de la Nintendo.

Cu toate acestea, Sony pierde cu fiecare PS3 vanduta, ceea ce ii determina pe investitori sa se intrebe daca aceasta consola va fi, in viitor, aducatoare de profit sau cea mai mare amenintare la adresa situatiei financiare a Sony.

Sony a imbunatatit previziunile pentru profitul de operare cu 20%, pana la 60 de miliarde de yeni (490 de milioane de dolari), pentru intregul an financiar pana in martie, totusi in urma mediei estimarilor a 21 de analisti intrebati de Reuters, de 69,2 miliarde de yeni.

Pe de alta parte, Sony si-a imbunatatit previziunile pentru profitul anual net cu o cota mai mare, de 38%, pana la 110 miliarde de yeni, dupa evolutia trimestriala puternica a unitatii joint venture de telefoane mobile, pe care Sony a format-o cu Ericsson, depasind estimarile medii ale analistilor, de 104 miliarde de yeni.

"Cred ca pretul actiunilor a contat mult in revizuirea estimarilor", a declarat consilierul special de la Polestar Investment Management, Shigemi Nonaka. Acesta a daugat ca "au fost achizitionate multe actiuni Sony pana in prezent" dar ca nu crede ca "pretul actiunilor va fi influentat prea mult de modificare".Actiunile Sony s-au apreciat, de la inceputul anului pana in prezent, cu 10,4%, deoarece investitorii au anticipat rezultatele solide din trimestrul al treilea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri