La seminarul dedicat "Zilei Comunicatiilor", ministrul de resort, Zsolt Nagy, a anuntat lansarea unui set de masuri menite sa aduca Sistemul Informatizat National la un standard cel putin acceptabil, daca nu compatibil cu tarile membre ale Uniunii Europene. In acest sens, Guvernul doreste accelerarea informatizarii sistemelor medical si de pensii, vrea sa implementeze sisteme informatice in domeniul agricol, in activitatile legate de protectia mediului si in reteaua vamala.

Scopul final este crearea unui Sistem Informatizat National care sa se afle in conexiune permanenta cu toate tarile civilizate ale lumii. Primii pasi se vor face incepand din acest an, prin crearea a 12 orase digitale, denumite "City Net", cu termen final 2008, care se vor "construi" pe structura unor municipii a caror populatie trebuie sa depaseasca 200.000 de locuitori, si a 200 de centre rurale. In ceea ce priveste a doua categorie de asezari, se merge pe doua cai de dezvoltare: "Economia bazata pe cunoastere" si "Serviciul Universal".

Proiectul "Economia bazata pe cunoastere", initiat cu sprijinul Bancii Mondiale, are alocate doua milioane de dolari pentru crearea Retelei Electronice a Comunitatilor Locale (RECL). Primele 9 comunitati care au fost preselectate in cadrul fazei-pilot a proiectului sunt: Pilu - Arad, Albestii de Muscel - Arges, Lapusnicu Mare - Caras Severin, Corund - Harghita, Ostra - Suceava, Jurilovca - Tulcea, Tinca - Brasov, Aninoasa - Hunedoara si Targu Lapus - Maramures. Fiecare localitate face obiectul unor achizitii independente prin licitatii publice, ce cuprind echipamente IT si programe ce vor fi utilizate pentru dotarea nodurilor retelei locale (primarie, scoala, biblioteca sau Punctul de Acces Public la Informatie). La licitatia organizata conform procedurilor Bancii Mondiale pot participa, in calitate de ofertanti individuali sau in parteneriat, furnizori de echipamente IT si servicii de comunicatii din Romania sau din strainatate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri