Inspectoratul Judetean de Politie Iasi a intocmit dosar penal firmei Cosmote pentru comiterea infractiunii de distrugere de monumente istorice.
In urma cu cateva luni, Cosmote a obtinut de la Comisia Regionala a Monumentelor Istorice un aviz pentru construirea unei antene de telefonie mobila la 200 metri de o cetate dacica de pe dealul Catalina, comuna Cotnari, judetul Iasi.

Potrivit directorului Directiei de Cultura, Vasile Munteanu, avizul era conditionat de faptul ca realizarea constructiei trebuia sa fie supravegheata de un arheolog deoarece in respectiva zona nu au fost inca demarate sapaturi arheologice. Zona este de interes arheologic. Noi am cerut raportul de descarcare arheologica prin care sa ne arate ca aceasta conditie s-a respectat. Firma de telefonie mobila nu ne-a remis insa acest raport in termenul impus si am fost nevoiti sa sesizam Politia, a declarat Vasile Munteanu, directorul Directiei de Cultura, citat de NewsIn. Acesta a adaugat ca prin construirea antenei s-ar putea sa se fi distrus vestigii arheologice nedescoperite inca, zona fiind de un important interes arheologic.

In prima faza, s-a intocmit dosar penal, pe numele societatii, pentru comiterea infractiunii de distrugere de monumente istorice conform legislatiei privind protejarea patrimoniului arheologic, a declarat, contactat telefonic, purtatorul de cuvant al IJP Iasi, agent sef Virgina Pralea. Aceasta a adaugat ca vinovat de aceasta situatie ar putea fi si imputernicitul firmei Cosmote care este posibil sa nu fi respectat conditiile avizului dat de Comisia Regionala a Monumentelor Istorice, respectiv construirea antenei sub monitorizarea unui arheolog.

Situl arheologic Cetatea Cotnari reprezinta o cetate dacica din secolele III-IV i.Hr. Niciun reprezentant de la firma Cosmote nu a putut fi contactat pentru a-si expune punctul de vedere asupra acestei situatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri