In ciuda vremii capricioase, vizitatorii nu au ocolit cea mai tehnologizata zona romaneasca: au testat cele mai tari sisteme, cele mai noi jocuri, au vorbit gratis prin VoIP si au participat la tot felul de tombole si concursuri.
Editia de anul acesta a expozitiei IT&C CERF a durat cu o zi mai mult si s-a intins pe o suprafata mai mare cu 2.000 de metri. Exponantii spun ca afluxul de vizitatori a fost pe masura. Cele mai aglomerate zile au fost cele de vineri si sambata. Cei mai putini vizitatori au fost inregistrati duminica, din cauza suprapunerii cu sarbatoarea Floriilor.

Orange a incheiat un parteneriat cu Antena 1, prin care le ofera clientilor posibilitatea sa vada direct pe telefonul mobil emisiunile de stiri si programe ale postului de televiziune. In pagina video din portalul Orange World sunt disponibile zilnic pe telefon Observatorul de la ora 19:00, precum si emisiunea "9595 Te invata ce sa faci".

TELEVIZIUNE.

RCS a demonstrat capabilitatile noii sale televiziuni digitale: Digi TV. Prin aceasta tehnologie se pot oferi servicii precum Pay-per-View, Video on Demand sau sunet surround. Abonatii pot alege un ghid electronic de programe (EPG), e-mail (prin care pot primi mesaje personalizate abonatului), blocarea accesului cu parola la anumite programe, precum si posibilitatea de selectare a limbii de vizionare a unui program strain.

TELECOMUNICATII.

Cei de la Siemens au lansat Siemens Mobile Office @vantage, o aplicatie de sincronizare a telefonului mobil sau a PDA-ului cu serverul de la birou si care permite primirea si trimiterea de e-mail-uri in timp real, accesul si sincronizarea cu organizatorul clientului de e-mail si filtrarea mesajelor de e-mail. Solutia este compusa din trei elemente: un Mobile Acces Point, un Network Operating Center si un client software, creat special pentru dispozitivele mobile. Mobile Office functioneaza indiferent de tipul conexiunii prin care terminalul mobil acceseaza Internetul: CSD, GPRS, UMTS, LAN, W-LAN. In ceea ce priveste telefonia 3G, Connex si Ericsson au prezentat detalii despre reteaua mobila broadband, precum si despre versiunea imbunatatita a WCDMA, HSDPA. Dupa cum se stie, Ericsson furnizeaza operatorului roman elemente din reteaua de baza si radio 3G.

NOUTATI.

K-Tech Ultra PRO a dedicat un stand mobilitatii, unde vizitatorii au putut vedea care sunt ultimele tendinte in mobilitate: telefoane mobile, notebook-uri, camere digitale, PDA-uri si imprimante foto.

Panasonic a fost prezent in cadrul standului firmei Elbit, unde a expus noul model de plasma TH-42PA50, cu 8,6 miliarde de culori, ecran G8 de inalta performanta si noul sistem de management al culorii Viera. De asemenea, aici au fost expuse si televizoarele LCD Viera High Definition. Tot acolo a putut fi admirata si noua generatie de camere video e.cam, cu senzor 3CCD.

Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a promis ca pana la sfarsitul acestui an vom avea primul oras digital, in care cetatenii vor avea acces la servicii administrative in format digital. Acesta ar urma sa fie selectat pana la sfarsitul lunii iunie.


MODERNIZARE

"Vizam orasele cu peste 200.000 de locuitori. Speram ca vom inaugura primul oras digital pana la finele acestui an" - Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor


PREMIERE ABSOLUTE

Printre demonstratiile facute in premiera absoluta pentru publicul romanesc se numara solutia Push-to-talk (foto), ce va fi lansata comercial de catre Zapp in a doua parte a acestui an. Aceasta transforma telefonul mobil intr-o statie de emisie-receptie, permitand efectuarea rapida de apeluri individuale sau in grup. Orange si-a demonstrat serviciile de localizare: "Ghidul zonei" (informatii detaliate despre zona in care se afla un abonat) si "Monitorizare flota" (localizeaza automobilele pe harta).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri