Potrivit unui studiu intreprins de InfoSource, Canon isi mentine pozitia de lider pe piata vest-europeana de printing si copiere, cu o cota de piata de 15,9% pe segmentul de echipamente alb-negru si aproape o cincime din vanzari pe segmentul color (cota de piata de 18,5%), surclasand orice alt brand din cele doua categorii.
Totodata, pe segmentele combinate, alb-negru plus color, Canon si-a pastrat pozitia de lider cu o cota de piata de 16,5%, cu 3% mai mult decat urmatorul competitor.

Canon are o reputatie bine consolidata la nivel european, compania fiind declarata in fiecare an incepand cu 1996, numarul 1 in randul furnizorilor de echipamente monocrome de imprimare/ copiere, in timp ce pe segmentul color a reusit sa atinga aceeasi performanta in 9 din ultimii 11 ani.

Cercetarea a mai evidentiat si puterea potofoliului de produse Canon. Lansat in luna martie a anului trecut, multifunctionalul de birou Canon iR 2016 a fost declarat cel mai bine vandut echipament alb-negru, modelele Canon iR 2270 si iR 1510 adjudecandu-si la randul lor un loc in clasamentul celor mai bine vandute 10 echipamente monocrome din 2006. Pe segmentul color, trei dintre echipamentele de imprimare/ copiere Canon s-au situat in topul primelor 10 modele cele mai bine vandute: iR 2570 Ci, iR 3170 Ci si iR C2620N.

"Principalul obiectiv vizat in acest an este intarirea pozitiei dominante pe care o detinem pe piata iar acest angajament este sustinut de investitiile constante ale Canon in cercetare si dezvoltare (in jur de 10% din veniturile neconsolidate)", a declarat Paul Rowntree, Marketing Manager al Canon Europa.

Canon Europa este o subsidiara a Canon Inc. Japonia, liderul mondial in tehnologia procesarii digitale a imaginii. Fondata in 1937, Canon Inc. ofera produse si solutii destinate atat utilizatorilor individuali cat si firmelor si corporatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri