Producatorul taiwanez de echipamente electronice BenQ si-a propus sa obtina anul acesta in Romania vanzari de 24,7 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de anul trecut, in timp ce profitul brut va fi de 2% din cifra de afaceri.
BenQ a intrat si in Romania pe segmentul televizoarelor plate cu cristale lichide (LCD TV), explicand ca a intrat pe aceasta piata pentru a profita de cererea tot mai mare.

Totodata, BenQ Romania mizeaza pe faptul ca odata cu adeararea la UE, taxele vamale la LCD TV au scazut pentru importurile din Asia la electronice de la 42% la 14%.

"Pentru acest an, estimam ca cererea se ridica la 150.000 de televizoare LCD si va depasi 200.000 de unitati, in 2008. Focusul nostru este asupra segmentului televizoarelor cu diagonala cuprinsa intre 37 si 42 de inci, unde ne dorim sa obtinem o cota de piata de 10%", a declarat Bobby Durbac, directorul de marketing al BenQ Romania.

Petru acest an, un obiectiv al companiei BenQ Romania este avansarea pe prima pozitie pe segmentul monitoarelor LCD pentru PC, unde detinea, in 2006, o cota de piata de 11%.

In 2006, compania era pe prima pozitie, cu 30%, pe segmentul proiectoarelor video, iar pe piata camerelor digitale ocupa locul 4, cu 12%, si estimeaza ca in acest pozitia va fi imbunatatita.

In Romania veniturile BenQ se ridica pentru anul trecut la aproape 16 mil euro. Din totalul veniturilor, vanzarile de monitoare LCD au adus mai mult de jumatate din suma de 16 milioane de euro, iar cota de piata obtinuta este de peste 11%.

BenQ, producator taiwanez de echipamente IT si pentru comunicatii a deschis un birou la Bucuresti la sfarsitul anului 2003. In Romania are ca parteneri companiile Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistems, pentru zona de distributie IT, si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

Grupul BenQ este format din zece companii care opereaza independent, printre care se numara AU Optronics Corporation, producator de ecrane LCD si Philips BenQ Digital Storage.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri