Atunci cand primesti pe mail ultimele stiri de la CNN, parca nu mai stai sa te gandesti daca te-ai abonat sau nu la acest serviciu al unei prestigiose institutii mass-media. Si totusi nu strica sa fii precaut, mai ales acum cand expertii in securitate informatica de la Sophos au descoperit un virus care se \"autointituleaza\" newsletter de la CNN.
Dupa cum se arata intr-un material Zdnet, e-mail-urile care contin acest virus (Crowt.A) nu prezinta un anumit mesaj in campul subiectului, in schimb, virusul se propaga prin mesaje cu subiect, continut de text si denumiri de atasamente preluate din ultimele stiri de pe site-ul CNN.

VIERME. Daca un utilizator "curios" deschide atasamentul acestor mesaje, viermele Crowt.A va instala un program care le permite atacatorilor accesul de la distanta in computerul infectat. Crowt.A contine si o componenta keylogger, care monitorizeaza activitatea pe computerul compromis.

"Autorii de virusi cauta intotdeauna noi smecherii pentru a-i determina pe inocentii utilizatori de computere sa le ruleze codurile malitioase. Acest nou virus se bazeaza pe dorinta oamenilor de a fi la curent cu ultimele stiri", a declarat Carole Theriault, consultant de securitate la Sophos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri