Samsung Electronics raporteaza venituri de 11,62 miliarde de euro (14,39 trilioane KRW), profit operational de 953 milioane de euro (1,18 trilioane KRW) si un profit net de 1,29 miliarde de euro (1,60 trilioane KRW)
Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2007, incheiat la data de 31 martie 2007. Pentru aceasta perioada, compania a anuntat un profit net de 1,29 miliarde de euro (adica 1,60 trilioane won) la un nivel al veniturilor de 11,62 miliarde de euro (adica 14,39 trilioane won). Veniturile din exploatare au atins nivelul de 953 milioane de euro (1,18 trilioane won).

“Au existat anumite dificultati in primul trimestru, din cauza faptului ca cererea a fost mai scazuta pe segmental produselor noastre de baza, precum si din cauza scaderii preturilor in urma supraalimentarii pietei, pe parcursul unei perioade relativ slabe ca sezon pentru industria IT,” au declarat reprezentantii echipei de relatii cu investitorii a Samsung Electronics.

“Cu toate acestea, consideram ca ne-am asigurat o baza pentru cresterea viitoare a veniturilor, concentrandu-ne asupra cresterii nivelului de competitivitate pe termen lung, in loc sa urmarim obtinerea unor profituri pe termen scurt,” a declarat sursa citata, remarcand ca preturile pentru produsele pe baza de semi-conductori au inceput sa se stabilizeze in luna martie si ca inclusiv conditiile de piata vor fi marcate de o revenire in a doua jumatate a anului.

Profitul operational inregistrat de Divizia de Semiconductori a atins 436 milioane de euro (540 miliarde won), la venituri de 3,62 miliarde de euro (4,48 trilioane won) in primul trimestru al anului 2007. Scaderea veniturilor rezultate din exploatare a fost provocata in principal de o cerere redusa pentru chip-urile de memorie NAND si DRAM, pe parcursul perioadei evaluate.

Capacitatea temporara de productie pentru chip-uri DRAM a fost redusa de tranzitia de la wafere de 8 inci la wafere de 12 inci, in anumite unitati de productie, in primul trimestru. Cu toate acestea, compania estimeaza ca trecerea la wafere de 12 inci o va aduce in pozitia de lider in ceea ce priveste costurile.

Profitul obtinut de Divizia de Semiconductori a fost de asemenea afectat de pretul chip-urilor de memorie NAND flash in industria de gen - pret care a scazut cu aproape 50 % in primul trimestru. Cu toate acestea, compania estimeaza ca mentinerea unei combinatii favorabile in portofoliul sau de produse - DRAM si NAND – se va dovedi benefica, pe baza prognozarii unei cresteri a preturilor pentru chip-urile de memorie NAND flash, in a doua jumatate a anului, generata de cresterea cererii la aceste produse si de lipsa acestora din stocuri.

In plus, se estimeaza ca tranzitia la tehnologia pe 50 de nanometri va sustine compania in asigurarea pozitiei de lider in materie de costuri, in a doua jumatate a anului.

Compania estimeaza ca pretul chip-urilor DRAM se va stabiliza, pentru ca elasticitatea preturilor pentru chip-uri DRAM va impulsiona cererea pentru chip-uri de memorie principale destinate PC-urilor.

Divizia de Telecomunicatii a inregistrat un profit operational in valoare de 484,55 milioane de euro (600 miliarde won) la venituri de 3,71 miliarde de euro (4,6 trilioane won). Marja profitului operational a fost de 13 % in primul trimestru. Producatorul a vandut in total 34,8 milioane unitati.

Divizia de Retele de Telecomunicatii intentioneaza sa creasca nivelul vanzarilor de telefoane mobile, continuand sa lanseze noi produse premium, si estimeaza ca isi va depasi obiectivul anual de vanzari, adica 133 milioane de unitati.

In primul trimestru, compania si-a modificat standardul pentru calculatia ASP si pentru livrari de produse: anterior bazat pe livrari de la sediu, acest standard se bazeaza acum pe vanzari globale.

Divizia LCD a postat venituri in valoare de 2,29 miliarde de euro (2,84 trilioane won) si un profit operational de 59 milioane de euro (73,1 miliarde won). Scaderea cu 11 % inregistrata fata de trimestrul anterior a fost cauzata de scaderea cererii pentru televizoare/monitoare de mari dimensiuni si de continuarea reducerii preturilor pentru acest tip de produse.

Pentru a doua jumatate a anului, Divizia LCD estimeaza o crestere a cererii pe segmentul televizoare/monitoare si anticipeaza ca va obtine venituri mai ridicate ca urmare a faptului ca linia de productie 8G va deveni operationala mai devreme decat se planificase initial.

Divizia de produse Digital Media a anuntat pierderi operationale in valoare de 28,66 milioane de euro (35,5 miliarde won) la venituri de 1,25 miliarde de euro (1,55 trilioane won). Vanzarile importante de televizoare din gama Bordeaux au generat un profit foarte important pentru companie.

In a doua jumatate a anului, Divizia de produse Digital Media estimeaza ca vanzarile si marja de profit se vor imbunatati datorita produselor de mare succes din linia de televizoare Bordeaux si lansarii de noi produse, unice ca design si functii.

Divizia de Echipamente Digitale a inregistrat venituri de 621,84 milioane de euro (770 miliarde won), datorita vanzarilor importante de aparate de aer conditionat si eforturilor diviziei in directia reducerii costurilor. Pierderile operationale au atins valoarea de 161.520 de euro (200 milioane won), o imbunatatire considerabila fata de trimestrul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri