IBM va creste cu o treime dividendul trimestrial al companiei si va mari cu 15 miliarde dolari finantarea pentru programul de rascumparare a actiunilor sale, a anuntat IBM, ceea ce a urcat cu peste 4% cotatia actiunilor.

Castigurile pe actiune ale companiei ar putea creste in 2007 intre 12 si 14%, ca urmare a rascumpararii unei cote mai mari de actiuni, fara castigurile provenite din vanzarea recent-anuntata a afacerii cu imprimante a companiei, se spune in comunicatul IBM. Aceste estimari indica a crestere posibila a castigurilor cu 1-3% fata de cele anterioare.

Boardul International Business Machines Corp a anuntat ca va plati un dividend trimestrial in numerar de 40 centi/actiune, care va fi platit la data de 9 iunie, in crestere fata de cel de 30 centi/actiune platit in trimestrul anterior.

IBM a alocat suma de 15 miliarde dolari pentru rascumpararea de actiuni, care se adauga unui cuantum de aproximativ 1,4 miliarde dolari care a ramas la sfarsitul lunii martie dintr-un fond alocat anterior.

Analistii au estimat un castig de 6,74 dolari/actiune pentru 2007, care reprezinta o crestere cu 12,3% fata de suma de 6 dolari/actiune, care este castigul companiei pe 2006, potrivit Reuters Estimates.

Stirea a generat cea mai accentuata crestere a actiunilor IBM din ultimii trei ani si jumatate. Actiunile IBM au urcat cu 4,6%, la cotatia de 99,55 dolari/actiune, la inceputul sedintei bursiere de la New York Stock Exchange.

Reprezentantii companiei IBM au spus potrivit NewsIn ca ar putea face majoritatea rascumpararilor in urmatoarele luni. "Avem o flexibilitate financiara semnificativa ca sa ne putem folosi capitalul, pentru alimentarea cresterii prin investitii facute in achizitii si cheltuieli de capital si sa majoram castigurile actionarilor prin dividende si rascumpararea actiunilor", a spus seful IBM, Samuel Palmisano, citat de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri