Al doilea producator din lume al cipurilor NAND, Toshiba Corp, a anuntat ca profitul operational inregistrat in anul financiar 2006/2007 a crescut cu 7,4% datorita vanzarilor substantiale de cipuri si infrastructuri de sisteme, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Al doilea producator nipon de electronice, dupa grupul Hitachi, a anuntat ca in anul fiscal ce a luat sfarsit la 31 martie 2007 a inregistrat un profit operational de 258,36 miliarde yeni (2,18 miliarde dolari), in crestere fata de anul precedent, cand inregistrase un profit operational de 240,61 miliarde yeni, depasind si pronosticul unui grup de 16 analisti care au estimat pentru Reuters ca grupul nipon va inregistra in medie un profit operational de 249,2 miliarde dolari.

Pentru anul fiscal curent, Toshiba estimeaza ca va inregistra un profit operational de 260 miliarde yeni, sub estimarile grupului de analisti, care au mizat pe 281,6 miliarde yeni.

Pretul cipurilor NAND, care impreuna cu cipurile de sistem reprezinta aproximativ o jumatate din profitul Toshiba, a scazut cu circa 60% in cursul anului trecut.

Toshiba, care se afla in urma liderului industriei, Samsung Electronics Co., asteapta mult-anticipata scumpire a preturilor cipurilor NAND pentru a contribui la urcarea ritmului de crestere economica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri