Google face eforturi tot mai mari pentru a permite utilizatorilor personalizarea cautarilor pe Web, dezvoltand astfel aplicatiile pe care le ofera in prezent.
[update] 12:34 Google anunta astazi lansarea produsului iGoogle in Romania, serviciul pentru crearea unei pagini de pornire (homepage) personalizate. iGoogle ofera utilizatorilor accesul imediat la informatiile care ii intereseaza cel mai mult – totul pe o singura pagina. Utilizatorii pot alege dintr-o mare varietate de gadget-uri si feeduri pentru a-si crea propria pagina iGoogle. Indiferent daca acestia doresc sa aiba acces la stiri, imagini video sau jocuri, iGoogle le ofera informatia dorita, fara a mai fi necesara accesarea fiecarei pagini in parte.

Pentru a se simti si mai „acasa” atunci cand folosesc produsul iGoogle, utilizatorii au posibilitatea de a alege una dintre cele 6 „teme” sau modele de decorare a paginii. Temele cuprind diferite imagini artistice sau desene amuzante, cum ar fi o plaja, un pavilion de ceai in stil japonez, un peisaj urban sau o statie de autobuz. Fiecare tema se modifica in functie de ora locala sau de vreme, iar utilizatorii pot schimba oricand cu usurinta tema aleasa. De exemplu, cand soarele apune in locul unde se afla utilizatorul, apune si pe pagina sa iGoogle.

In momentul de fata, iGoogle este disponibil in 26 de limbi si 40 de tari din intreaga lume. Utilizatorii isi pot configura pagina iGoogle accesand adresa www.google.ro/ig

Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, va lansa, in aceasta saptamana, iGoogle, un nou home page, care va permite personalizarea motorului de cautare in functie de preferintele utilizatorilor, au anuntat reprezentantii companiei.

Potrivit acestora, prin intermediul iGoogle, utilizatorii vor putea incarca pe noua platforma texte, fotografii si alte tipuri de continut. Noul sistem va fi disponibil, din aceasta saptamina, in 40 de tari si 26 de limbi.

“Vrem sa personalizam notiunea clasica de cautare”, a declarat Sep Kamvar, inginer-sef si responsabil pentru noul proiect al celor de la Google.

Practic, Google va permite prin intermediul celei mai noi aplicatii trecerea de la varianta unica a paginii de cautare pentru toti utilizatorii, oferita in prezent, la o alta varianta care permite fiecarui utilizator sa o personalizeze in functie de propriile gusturi.

iGoogle va permite accesarea de variante personalizate ale motorului de cautare si in functie de zona geografica de unde provin utilizatorii.

Conceptul iGoogle nu este nou in industria de Internet. Google a imprumutat ideea de personalizare a motorului de cautare de la jucatori precum MySpace, Facebook, Flickr, Bebo si Photobucket prin care utilizatorii pot incarca propriul continut, texte, fotografii sau clipuri video.

Profitul net al companiei Google a sporit in primul trimestru cu 69%, pana la un miliard de dolari, cresterea fiind explicata prin cresteri ale cotei de piata pe diferite segmente pe care gigantul online activeaza.

Google este liderul mondial in ceea ce priveste publicitatea online pay-per-click prezenta pe site-ul principal de cautare si pe site-urile afiliate.

Compania americana obtine aproximativ 99% din venituri din aceasta activitate publicitara tip text, chiar daca se extinde tot mai mult pe pietele publicitatii video, radio, prin televiziune sau publicitatii de tip grafic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri