Institutiile publice si firmele romanesti vor putea inainta Comisiei Europene, in perioada iunie-octombrie, propuneri de proiecte IT&C care vor fi finantate prin programe specifice societatii informationale, sumele alocate depasind 100 milioane de euro, a anuntat Ministerul Comunicatiilor.
Incepand cu luna iunie si pana in octombrie, Comisia Europeana va lansa apeluri pentru propuneri aferente programelor comunitare din aria societatii informationale prin care vor fi finatate proiecte ale institutiilor publice si, mai ales, ale mediului de afaceri.

"Proiectele vor fi trimise la Comisia Europeana, la o adresa ce va fi anuntata in momentul lansarii programelor si vor fi selectate de catre o comisie independenta", se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI).

Programele comunitare in cadrul carora se vor primi propuneri de proiecte sunt ICT PSP, eContentplus si Safer Internet plus.

ICT PSP este un program comunitar, component al “Competitiveness and Innovation Framework Programme” (CIP) ce urmareste stimularea inovarii si competitivitatii prin preluarea la scara larga a tehnologiei informatiei si comunicatiilor de catre cetateni, de administratia publica si mediul de afaceri, in special de IMM-uri. Programul are un buget de aproximativ 54 milioane euro pentru anul in curs, bani din care vor fi finantate proiecte specifice sectorului IT&C.

eContentplus este un program european care finanteza proiecte ce promoveaza dezvoltarea produselor cu continut digital la nivelul intregii Europe, avand ca buget disponibil in 2007 circa 47 milioane euro.

Safer Internet plus este destinat promovarii folosirii in siguranta a Internetului si combaterii continutului ilegal si daunator, in special cel care afecteaza copiii si adolescentii. Prin intermediul acestui program se pot finanta proiecte adresate cu precadere parintilor, educatorilor si copiilor, pentru cresterea informarii asupra riscurilor generate de folosirea Internetului si pentru depistarea continutului daunator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri