Distribuitorul de produse IT Asesoft Distribution estimeaza pentru anul acesta o cota de piata de 22,5% pe segmentul de hard discuri si isi propune sa vanda peste 180.000 de unitati, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Iulian Stanciu.
Compania de distributie IT estimeaza ca piata romaneasca de hard discuri va creste anul acesta cu 20% si va depasi 800.000 de unitati. La nivel mondial valoarea pietei de hard discuri este de 30 de miliarde dolari.

Asesoft Distribution considera ca segmentele cu cel mai ridicat potential de crestere de pe piata de hard discuri din Romania sunt reprezentate de unitatile externe si de cele pentru laptopuri. Piata unitatilor externe din Europa Centrala si de Vest a cunoscut in ultimii ani o crestere semnificativa, tendinta care se va inregistra si in Europa de Est.

De asemenea, compania considera ca pana la sfarsitul anului unitatile de 160 GB le vor inlocui pe cele cu o capacitate de 80 GB, iar vanzarile unitatilor de 750 GB vor creste in 2007 cu pana la 30%.

Western Digital a lansat in Romania noi produse. Modelul WD Passport este un hard disc extern miniatural de 250 GB, a carui alimentare are loc prin intermediul conexiunii USB. Modelul My Book World Edition este un aparat extern cu capacitatea de 1,5 Terabytes (TB), care poate inmagazina continutul a aproape 2.200 de CD-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri