Compania britanica Betfair, una dintre cele mai mari companii de pariuri online din lume, a deschis la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare software si va angaja pana la 50 de programatori romani pana in septembrie, potrivit publicatiei electronice Silicon.com citata de NewsIn.
Reprezentantii companiei au declarat ca vor continua sa extinda numarul de angajati, in transe de cate 50, pentru a tine pasul cu dezvoltarea portofoliului de produse al companiei.

Specialistii software din centrul Betfair din Cluj vor dezvolta o platforma noua pentru pariuri sportive si vor realiza jocuri precum cele de poker pentru telefoanele mobile.

Compania este interesata de informaticieni care cunosc tehnologiile .Net, SQL si Java. De asemenea, Betfair cauta specialisti in programarea pentru telefoane mobile.

"Calitatea oamenilor este foarte inalta. Sunt de acelasi calibru cu inginerii din Londra", a spus directorul pentru dezvoltare al Betfair din Romania, Eachan Fletcher.

"Nu avea rost sa angajam alti 200 de oameni in Londra", a spus el. "Ar fi trebuit sa ii atragem din joburi din sectorul bancar, ceea ce ar fi fost costisitor si ar fi durat prea mult", a spus Fletcher. El a afirmat ca Betfair a analizat multe locatii posibile, cum ar fi China, India si Ucraina. Unele zone erau mai ieftine decat Clujul, dar nu ofereau aceeasi calitate. Costurile cu angajatii in Romania reprezinta intre 25% si 30% din cele ale centrelor similare operate de Betfair in Londra.

Centrul de dezvoltare al Betfair este operat de compania britanica si nu de catre o firma de outsourcing.

Compania Betfair este lider pe piata de intermediere de pariul intre persoane particulare ("bet exchange"), unde are o cota de piata de 90%, cu un numar de 900.000 de utilizatori inregistrati. Pe site-ul Betfair au loc zilnic peste cinci milioane de pariuri. Utilizatorii site-ului pariaza un total de 2000 de lire sterline in fiecare minut, potrivit statisticilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri