Oficialii SAP au admis existenta unor date si documente confidential descarcate din reteaua rivalului Oracle in cadrul diviziei TomorowNow, declarand ferm ca nu au accesat materialul respectiv, informeaza BBCNews.
Oracle a dat in judecata producatorul de soft de baze de date SAP, acuzandu-l de infiltrarea in reteaua proprie si furtul unor informatii vitale ale produselor sale.

Intr-o declaratie scrisa adresata companiei Oracle, SAP informeaza ca documentele vitale se afla la loc sigur in unitatea TomorrowNow si ca va produce schimbari in managementul unitatii respective.

“Chiar si o singura descarcare e total innaceptabila din perspectiva noastra. Regretam enorm incidentul produs”, a precizat directorul executiv al SAP, Henning Kagerman.

Reprezentantii Oracle insista ca firma germana se face vinovata de “furt corporativ la scara inalta”, obtinand acces ilegal de pe unul din site-urile suport destinate clientilor sai. Mai mult, denunta aceasta manevra ilegala ca pe o incercare a SAP de a-si mentine cu orice pret pozitia de lider pe piata de soft si aplicatii business.

Softul a facut parte din afacerea Peoplesoft, achizitionata de Oracle in 2005, find una din numeroasele tranzactii din ultimii ani desfasurate de Oracle pentru a exercita o presiune si mai mare asupra rivalului SAP, actualmente lider pe piata dezvoltarii produselor si aplicatiilor software pentru mediul business.

SAP a preluat la randul sau TomorrowNow in 2005. Compania a recunoscut abia acum acuzatiile conform cãrora, in decursul anului trecut, persoane din cadrul subsidiarei TomorrowNow ar fi copiat ilegal documente de afaceri ºi produse software de pe computerele din reþeaua firmei rivale Oracle.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri