Compania Eutron a prezentat, vineri, cele mai recente automate bancare Rosengrens de tip "Self Service", care vor putea fi folosite de banci o data cu introducerea in circulatie a leului greu, de la 1 iulie 2005.

Potrivit reprezentantilor Eutron, solutiile Rosengrens vor usura tranzactiile bancare. Dupa introducerea leului greu, se va dubla timpul de procesare a numerarului, la fel si timpul de stationare la casierii.

"Depunerile, platile, incasarile se vor putea face automat, noile solutii permitand bancilor sa reduca timpul de interactiune directa cu clientii, dar si sa obtina noi profituri, iar clientii isi vor plati la un automat facturile, ratele, pot sa-si incarce creditul de pe cartelele telefonice sau sa isi depuna bani in contul propriu, fara sa mai stea la coada", a spus directorul Eutron, Dan Tone.

Printre solutiile care pot micsora cozile la unitatile bancilor se numara si echipamentele de tip "Self Service". Automatele Rosengrens sunt primele automate de acest gen care pot fi scoase in afara bancii si pot functiona ca ATM-urile, 24 de ore din 24 si sapte zile pe saptamana.

De asemenea, automatele cu recircularea bancnotelor de la Rosengrens - care dau, dar si incaseaza bani, au o autonomie de functionare mult mai mare, nefiind nevoie de alimentari prea dese cu bancnote. In plus, pe astfel de automate se pot efectua mai multe tipuri de operatiuni, indiferent daca cel care o face este sau nu clientul bancii care a instalat automatul. Toate automatele realizate de Rosengrens, grupul Gunnebo, disponibile in Romania prin Eutron, pot fi programate sa recunoasca si leul vechi (ROL) si leul nou (RON), de producatorul validatorului de bancnote cuprins in componenta interna a diferitelor automate.

Rosengrens, furnizor de solutii destinate bancilor si retailerilor, este membru al grupului Gunnebo, lider mondial in solutii de securitate fizica a numerarului, a documentelor si a altor valori materiale. Grupul deserveste peste 100 de piete prin intermediul agentilor si al distribuitorilor sai. Cifra de afaceri anuala se ridica la aproximativ 840 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri