Ericsson a semnat un contract cu operatorul de telecomunicatii din Cipru, Cyta, pentru o retea de fibra optica Fiber-To-The-Home (FTTH) bazata pe solutia Ericsson Gigabit Passive Optical Network (GPON)
Contractul include livrarea de echipamente optice pentru birou si dispozitive destinate locuintelor, precum si de infrastructura pasiva, cum ar fi sisteme de fibre si cabluri. in afara retelei GPON (configuratie point-to-multipoint), proiectul pilot include si o retea point-to-point, care foloseste echipamente Ericsson (comutatoare si CPEs). Contractul mai cuprinde un portofoliu larg de servicii, cum ar fi instruire si transfer de cunostinte, consultanta de afaceri, proiectare si supraveghere de retele.

Autoritatea de telecomunicatii din Cipru (Cyta) este o organizatie semiguvernamentala cu un numar de 2.480 de angajati, infiintata in scopul furnizarii, intretinerii si dezvoltarii de servicii de telecomunicatii totale, atat pe plan national, cat si international.

Cyta furnizeaza servicii de banda larga precum televiziune de inalta definitie (pana la doua canale per locuinta), jocuri, servicii la cerere, transfer de voce prin protocol Internet (VoIP), oferind in plus si optiunea de servicii de supraveghere si securitate.

Fiber-To-The-Home (FTTH) permite transportul simultan al mai multor servicii, precum internet de mare viteza, telefonie si televiziune, printr-o singura fibra optica. Cu FTTH, reteaua de acces este capabila sa asigure o viteza de 10 Mb/s, 100 Mbps si chiar de 1 Gb/s. Aceasta capacitate confera acces nelimitat la retea, iar consumatorii pot opta pentru orice furnizor de servicii.

Ericsson a achizitionat compania Entrisphere, care ofera acces in banda larga bazata pe Internet protocol, pregatita pentru desfasurarea de volume mari. Compania de telecomunicatii Ericsson a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat un profit inainte de plata taxelor de 8,26 miliarde coroane suedeze (1,23 miliarde dolari), in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand obtinuse 6,68 miliarde coroane suedeze.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri