Yahoo a anuntat ca profiturile pe al doilea trimestru au scazut usor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pe fondul unor restructurari la nivel executiv inalt, relateaza MarketWatch.
Gigantul american a declarat ca profitul net inregistrat in trimestrul care s-a incheiat in iunie a fost de 160,57 milioane de dolari, echivalentul a 11 centi pe actiune. In perioada similara a anului trecut, Yahoo a inregistrat profituri de 164,33 milioane de dolari.

Incasarile totale ale companiei s-au ridicat la 1,7 miliarde de dolari, fata de cele 1,58 miliarde inregistrate anul trecut. Vanzarile nete, care exclud platile pe care Yahoo le face catre alte website-uri pentru a acumula trafic, au fost de 1,24 miliarde de dolari, fata de cele 1,12 miliarde, inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Oficialii de la Yahoo au mai anuntat ca revin asupra estimarilor totale pentru anul 2007, deoarece au fixat sume prea mari la inceputul anului. Yahoo se asteapta acum ca vanzarile nete pentru al treilea trimestru sa se situeze intre 1,17 si 1,31 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile nete pentru intreg anul 2007 sunt estimate intre 4,89 si 5,18 miliarde de dolari.

Analistii consultati de Thomson Financial estimasera initial vanzarile Yahoo pentru al treilea trimestru la 1,3 miliarde de dolari, cu o valoare de 5,19 miliarde de dolari pentru intreg anul 2007.

Luna trecuta, CEO-ul Yahoo, Terry Semel, a fost inlocuit de cofondatorul companiei, Jerry Yang, in timp ce fostul CFO, Susan Decker, a fost promovata la functia de presedinte al companiei. Toate aceste schimbari au intervenit pe fondul scaderii vanzarilor de publicitate, atat de solide in trecut. Intr-o conferinta sustinuta marti in fata analistilor industriei, Decker a anuntat ca vanzarile de anunturi publicitare au incetinit anul acesta, fata de 2006. Pentru a ameliora incetinirea cresterii, Yahoo a introdus produsul SmartAds, care va imbuntati calitatea anunturilor publicitare.

CEO-ul Jerry Yang, a anuntat ca Yahoo a inceput un program de 100 de zile, in care va crea un plan strategic pentru redresarea companiei. "Este urgent sa incepem sa ne miscam repede si intr-o directie bine focalizata", a declarat Yang, citat de MarketWatch.

Actiunile Yahoo au scazut cu aproape 4% in cadrul sedintei de marti, pana la valoarea de 26,49 dolari. In ultimele sase luni, actiunile Yahoo au scazut cu mai mult de 5%, in conditiile in care cele ale rivalului Google au crescut cu aproape 10%. Microsoft, o alta companie care ofera servicii concurentiale de Internet a scazut usor in valoarea actiunilor.

In studiul publicat luni, ComScore a anuntat ca Yahoo a scazut, in luna iunie, pana la 25,1% din segmentul detinut din piata cautarilor online, fata de cele 26,4 procente pe care le detinea in mai. Segmentul lui Google a scazut de la 50,7% la 49,5%, in timp ce Microsoft a urcat pana la 13,2% din piata cautarilor online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri