Compania Motorola, care a pierdut cota de piata din cauza criticilor legate de oferta de telefoane mobile, a afisat pierderi pe al doilea trimestru, ca urmare a scaderii veniturilor din cauza vanzarilor slabe de telefoane, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Compania, afectata de competitia preturilor si de lipsa unei oferte avansate din punct de vedere tehnic, a afisat pierderi generate de operatiunile continue de 38 milioane dolari, respectiv 2 centi/actiune, fata de profitul de 1,35 miliarde dolari, adica 54 centi/actiune, inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

Vanzarile nete ale companiei au scazut la 8,7 miliarde dolari, fata de 10,82 miliarde dolari in perioada echivalenta de anul trecut.

Reprezentantii companiei Motorola au avertizat saptamana trecuta ca vor afisa o pierdere trimestriala provenita din operatiunile continue de 2 pana la 4 centi/actiune si vanzari intre 8,6 si 8,7 miliarde dolari.

Compania a pierdut cota de piata in fata unor rivali ca liderul de piata Nokia sau Samsung Electronics 005930.KS, dupa ce nu a reusit sa dezvolte o versiune populara a telefonului Razr.

Cotatia actiunilor Motorola a coborat cu aproximativ o treime din valoarea inregistrata la mijlocul lui octombrie 2006, pana la 18 dolari/actiune, la inchiderea sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri