China pare decisa sa preia stafeta in fata Americii ca cel mai mare utilizator de Internet, dupa ce a inregistrat un numar record de 162 milioane de internauti, potrivit unui raport al guvernului chinez.
La sfarsitul lunii iunie, aproximativ 122 de milioane de chinezi detineau o conexiune rapida la Internet, in timp ce alti 40 de milioane se conectau frecvent la Internet prin reteaua telefonica mobila sau dial-up, s-a aratat intr-un raport al China Internet Network Information Center.

Numarul utilizatorilor Internet va creste la 200 de milioane pana la finele acestui an, imediat in spatele celor 211 de milioane de americani care au accesat Internetul luna trecuta, s-a mai precizat in raport. Aceasta ar insemna ca, pastrand acelasi ritm de crestere, China va avea cea mai mare populatie online de pe Glob, pana la sfarsitul lui 2008, sau poate chiar mai devreme, a declarat oficialul Wang Enhai pentru China Business News.

China a cunoscut una din cele mai rapide dezvoltari pe segmentul online in ultimii ani, economia in crestere generand un constant acces la Internet. Statul chinez a inregistrat 137 de milioane de internauti la finele lui 2006, potrivit datelor oficiale.

Boomul online a transformat tendintele sociale ale pietei chineze, lasand cale libera chinezilor sa isi conduca afacerile, sa-si caute jumatatea, sa discute politica pe blog-uri sau alte subiecte considerate tabu. Aceasta transformare a deranjat, insa, conducatorii chinezi, adepti ai comunismului, care se vad amenintati in fata unei comunitati online care expune direct cazuri de coruptie, nelinisti si framantari politice si alte ideologii.

Ca exemplu, luna trecuta utilizatorii Internet au expus online povestea unui scandal in care sute de persoane lucrau ca sclavi in doua provincii chineze, fiind implicate autoritati locale. O scrisoare postata pe Internet de 400 parinti ai copiilor care lucreaza ca sclavi in constructii a fost de ajuns ca presa nationala sa alcatuiasca un raport asupra scandalului care se desfasura de mai multi ani, conform surselor citate.

Inca de la inceputul anului 2007, presedintele Hu Jintao a depus eforturi de a “purifica” Internetul, instituind guvernul chinez sa limiteze accesul la Internet acolo unde se considera ca este necesar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri