Profitul Microsoft pentru al patrulea trimestru a crescut cu 7%, in ciuda cheltuielilor suportate de companie pentru acoperirea daunelor provocate de consola de jocuri video defectuoasa Xbox 360, relateaza International Herald Tribune
Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca veniturile sale pentru ultimele trei luni s-au ridicat la 3,04 miliarde de dolari, echivalentul a 31 de centi pe actiune. Pentru perioada similara a anului trecut, Microsoft a inregistrat venituri de 2,83 miliarde de dolari, echivalentul a 28 de centi pe actiune.

Rezultatele financiare ale Microsoft au fost puternic afectate de o pierdere de 1,06 miliarde de dolari, sau 8 centi pe actiune. Banii au fost cheltuiti pentru repararea defectiunilor la consolele de joc Xbox 360.

La inceputul lui iulie, compania a declarat ca va extinde perioada de garantie a consolei de jocuri video Xbox 360 la trei ani, dupa ce mai multi utilizatori au sesizat defectiuni de hardware ale consolei. Gigantul american a mai declarat ca intampina probleme punctuale in procesul de productie, refuzand sa furnizeze si alte detalii.

Veniturile totale ale Microsoft au urcat cu 13% in ultimul an fiscal, pana la 13,37 miliarde de dolari, fata de cele 11,8 miliarde incasate anul trecut, depasind estimarile de pe Wall Street, care s-au oprit la suma de 13,27 miliarde de dolari.

Vanzarile din divizia responsabila cu sistemele de operare Windows au crescut cu 14% in ultimul trimestru, pana la 3,81 miliarde de dolari, fata de cele 3,35 miliarde de olari inregistrate anul trecut.

Afacerile online ale gigantului american au inregistrat cresteri substantilae, fara sa reuseasca, insa, sa treaca pe profit. Diviziile, care includ si advertisingul online, si-au marit pierderile la 239 milioane de dolari, fata de cele 187 milioane de dolari, de anul trecut, in timp ce Microsoft nu a reusit sa ii ajunga din urma pe rivalii Google si Yahoo.

Microsoft mizeaza pe o serie de lansari importante de produse, inclusiv o noua versiune a serverului de software, precum si mult asteptata consola de joc "Hallo 3". Pentru primul trimestru al anului fiscal 2008, care se va incheia pe 30 septembrie, Microsoft estimeaza vanzari intre 12,4 si 12,6 miliarde de dolari, cu o valoare a actiu8nilor cuprinsa intre 38 si 40 de centi.

Pentru intregul an fiscal 2008, Microsoft apreciaza venituri de 56,8 – 57,8 miliarde de dolari, cu o valoare a actiunilor cuprinsa intre 1,69 si 1,79 de dolari pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri