Ericsson, cea mai mare companie producatoare de retele de telefonie mobila din lume, a obtinut castiguri sub asteptari in al doilea trimestru al anului, insa reprezentantii grupului au spus ca acesta continua sa aiba o evolutie peste restul pietei, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Ericsson a anuntat ca profitul inainte de aplicarea taxelor a crescut, in al doilea trimestru, pana la 9,3 miliarde coroane suedeze (1,4 miliarde dolari), de la 8,3 miliarde cu un an inainte. Analistii au raportat acest rezultat estimarilor medii de 9,8 miliarde coroane, reiesite dintr-un sondaj Reuters. Vanzarile au fost de 47,6 miliarde coroane (5,18 miliarde euro) in al doilea trimestru, cu putin sub previziunile de 47,8 miliarde.

Compania a explicat ca fluxul de bani din operatiuni a crescut pana la 4,2 miliarde coroane, de la 0,2 miliarde cu un an inainte. Fluxul de bani a reprezentat o grija pentru investitori, deoarece se afla in scadere de mai multe trimestre. Analistii spun ca raportul financiar al companiei a dezvaluit atat aspecte pozitive, cat si negative.

"A fost sub asteptari, in ceea ce priveste profitul. Vanzarile au fost la nivelul asteptarilor iar fluxul de bani a fost bun", a spus analistul de la Swedbank, Jan Ihrfelt. Ericsson a mentinut previziunile de crestere pe piata GSM/WCDMA, pentru tehnologii 2G si 3G, de aproximativ 5% in 2007.

"Continuam sa depasim piata", a spus directorul general de la Ericsson, Carl-Henric Svanberg. Compania a beneficiat de o crestere a cererii pentru tehnologie mobila, care a adus contracte importante pe pietele emergente precum India, care au adus contributii semnificative bugetului companiei.

Grupul a castigat, saptamana trecuta, cel mai mare contract pe care l-a avut pana in prezent, un acord de doua miliarde dolari, prin care trebuie sa il ajute pe cel mai mare operator indian de telefonie mobila sa se extinda. Vanzarile in Asia Pacifica au urcat cu 32% fata de anul precedent, insa veniturile in Europa, in timpul trimestrului al doilea s-au mentinut iar cele din America de Nord au scazut cu 18%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri