Compania Walt Disney a anuntat ca a achizitionat popularul site pentru copii Club Penguin, in schimbul sumei de 350 de milioane de dolari (256 milioane de euro), informeaza Forbes.
Disney a adaugat astfel portofoliului sau cel mai apreciat site al preadolescentilor, care devenise, in mai putin de doi ani, o adevarata moda in randul acestora.

Club Penguin este un site interactive de discutii si jocuri destinat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. In ultimii ani, in Statele Unite, site-ul si-a triplat numarul de utilizatori, potrivit comScore Media Matrix.

Producatorii site-ului pregatesc o expansiune pe alte piete de peste Ocean si castigarea unui numar semnificativ de clienti prin promotiile oferite si asocierea cu brand-ul Disney si site-urile aferente.

“Am cautat activ un partener care sa ne impartaseasca valorile si atentia fata de copii, oferind posibilitatea de a aduce Club Penguin in casele copiilor din lumea intreaga. Am gasit acest partener in Disney”, a declarat Lane Merrifield, cofondator Club Penguin.

Desi site-uri ca Club Penguin si rivalul Webkinz nu conving in totalitate parintii in privinta modului in care copiii trebuie sa isi petreaca timpul si sa comunice online cu alti prieteni, majoritatea expertilor sunt de acord ca acesti precursori ai site-urilor de networking sunt mult mai sigure decat site-urile de socializare apartinand News Corp, ca de exemplu MySpace si Facebook, populare in randul adolescentilor si adultilor.

“Club Penguin inglobeaza principii de maxima importanta pentru Disney, oferind entertainment de inalta calitate pentru toata familia”, a mentionat Bob Iger, presedintele Disney, adugand ca fondatorii site-ului si-au dat silinta sa imbine tehnologia si creativitatea in crearea unei experiente incredibile pentru copii si parinti.

Achizitionarea club Penguin de catre Disney nu va duce, deocamdata, la schimbarea operatiunilor site-ului, care va continua sa ruleze din Kelowna, Canada.

Club Penguin are in prezent peste 700.000 de utilizatori care platesc lunar o taxa de aproximativ 5 dolari. Exista si posibilitatea de a vizualiza continut gratuit, desi aceasta exclude cele mai interesante si frecventate jocuri, de exemplu decorarea unui igloo virtual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri