Grupul Cisco Systems Inc. a afisat miercuri un profit pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2006-2007 in crestere cu 25%, peste asteptari, si si-a majorat tinta de venituri pe termen lung, pe fondul cererii mari pentru echipamente de retea
Grupul Cisco, care produce routere, switch-uri si alte echipamente de retea, a anuntat ca profitul obtinut in al patrulea trimestru al anului fiscal curent s-a ridicat la 1,9 miliarde dolari, care echivaleaza cu 31 centi pe actiune, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul a fost de 1,5 miliarde dolari, sau 25 centi pe actiune.

Castigurile fara a lua in calcul elementele exceptionale au crescut pana la 36 centi pe actiune si a depasit nivelul de 30 de centi pe actiune inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, fiind mai mare decat estimau analistii cu un cent, conform Reuters Estimates. Veniturile au depasit de asemenea asteptarile, potrivit NewsIn.

"Au depasit estimarile si asta este bine. Atunci cand lucrurile merg bine, ca acum, compania are destula flexibilitate si poate depasi asteptarile analistilor in mod constant", a declarat un analist al J.P. Morgan Securities, Ehud Gelblum.

Venitul trimestrial a crescut cu 18,1% pana la 9,4 miliarde dolari, depasind atat asteptarile analistilor de pe Wall Street, care mizau pe venituri de 9,275 miliarde dolari, cat si pe cele ale directorului executiv al Cisco, John Chambers, care mizase in mai pe o crestere a venitului de 15%-16%.

"Segmentul mediu merge foarte bine, inregistrand o crestere de 25-30%. Singura slabiciune pe care am descoperit-o se afla in divizia de echipamente destinate companiilor", a declarat un analist al Manning & Napier Advisors Inc, Greg Woodward.

Chambers a precizat intr-o conferinta de presa ca mizeaza pe o crestere de 16% pentru primul trimestru al anului fiscal urmator, iar pentru intregul an fiscal 2007-2008 anticipeaza o crestere a performantelor grupului de 13-16%.

Responsabilul Cisco a majorat si obiectivul de crestere pe termen lung a venitului anual pana la 12-17%, obictivul precedent fiind de 10-15%, arata Reuters.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri