Cei trei mari jucatori din telecomul romanesc, Orange, Vodafone si Cosmote, incearca sa ataraga cat mai multi clienti care sa le sporeasca veniturile.
Cosmote Romania, aflata sub umbrela grupului elen Cosmote, este la jumatatea anului operatorul cu cea mai buna dinamica a clientilor.

Astfel, chiar daca la sfarsitul lunii iunie Cosmote are 2,22 milioane de clienti, se poate lauda ca pana la jumatatea anului a atras aproape un milioan de clienti noi, dintre care 633.420 au devenit utilizatori ai serviciilor Cosmote in primele trei luni ale anului si 357.442 in al doilea trimestru.

Orange, liderul pe piata din Romania, a castigat in T2 aproximativ 300.000, iar Vodafone a avut 269. 582 clienti noi din aprilie pana in iunie.

Castigurile medii pentru un utilizator plaseaza insa pe primul loc operatorul Orange, care a raportat pentru al doilea trimestru un venit mediu pe utilizator (ARPU) de 13,6 euro, in scadere totusi fata de primul trimestru fiscal, cand aceasta valoarea atingea 13,7 euro.

Vodafone se claseaza pe pozitia a doua, ARPU inregistrat fiind de 15,7 dolari (11,49 euro), in crestere cu 121 procente fata de primul trimestru al anului, cand valoarea indicatorului a fost de 14 dolari (10,25 euro).

Pentru Cosmote venitul mediu pe utilizator calculat in prima jumatate a anului a atins valoarea de 6,2 euro, in crestere cu 0,8 euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri