Operatorul France Telecom va cauta sa investeasca in tarile emergente, exportand marca Orange in Orientul Mijlociu, Africa si Asia, scrie presa franceza.
“Prioritatea este sa achitam datoriile grupului”, a declarat CEO-ul France Telecom, Didier Lombard, citat de cotianul francez Les Echos.

“Vom cauta cresterea acolo unde aceasta este cea mai puternica, adica in Africa, in Orientul Mijlociu si in Asia de Sud Est”, a completat Lombard. Aceste regiuni contribuie deja cu o patrime la cei 100 de milioane de clienti pe care Orange ii are in intreaga lume.

In Egipt, grupul francez este co-actionar al operatorului Mobinil care are aproape 10 milioane de clienti. Insa avand in vedere abonamentele foarte ieftine practicate, tarile in curs de dezvoltare genereaza venituri doar de trei miliarde de euro, in timp ce grupul a avut o cifra de afaceri pentru segmentul mobil de 27,7 miliarde de euro in 2006.

Daca britanicii de la Vodafone si spaniolii de la Telefonica investesc sume considerabile in India sau in America Latina, France Telecom adopta strategia pasilor marunti. “Vom arbora initial steagul in toate tarile care au legaturi istorice cu Franta, sprijinindu-ne sistematic pe parteneri locali. Astfel se elimina riscul si biletul de intrare”, a explicat Marc Rennard, director pentru zonele Africa, orientul Mijlociu si Asia.

Aceasta ofensiva in tarile emergente ar trebui sa treaca drept un rebranding sistematic, potrivit lui Marc Rennard. “Este o marca globala care face diferenta pe aceste piete, unde speram sa se consume la fel de mult ca in Occident”, a spus acesta.

Grupul a investit 350 de milioane de euro in compania iordaniana Jordan Telecom Group, al doilea operator mobil din Iordania, care a afisat 2,5 milioane de abonati, dintre care mai mult de 1,5 milioane sunt clienti ai serviciilor mobile. Filiala iordaniana a raportat pentru 2006 o marja operationala de 24% (profit de 87 milioane de euro) pentru o cifra de afaceri de 362 milioane euro.

France Telecom vizeza si Kuweit-ul, unde spera sa primeasca in urmatoare luna o licenta pentru telefonie mobila “daca pretul este rezonabil”, a declarat Marc Rennard.

Insa miza cea mare este pentru operatorul francez Algeria, cu 30 de milioane de locuitori. In Vietnam France Telecom concureaza pentru o licenta de telefonie mobila cu Vodafone. “De aici am putea sa ne dezvoltam in Cambodgia si in Laos”, a declarat pentru presa straina Didier Lombard.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri