Vodafone analizeaza posibilitatea achizitionarii unor retele de telecomunicatii in Italia si Spania, inclusiv cele detinute de grupul Tele2, pentru a-si extinde oferta de servicii broadband pentru clientii proprii, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al grupului
"Am anuntat deja ca suntem interesati sa ne extindem oferta de servicii broadband catre clientii nostri. Analizam aceste active (retele de transmisie broadband) insa ne aflam in fazele incipiente ale procesului", a declarat acesta.

Analistii estimeaza ca activele Tele2 in Italia si Spania ar putea valora intre 400 si 500 milioane euro.
Ca parte a intentiei de a-si extinde retele de banda larga proprii, Vodafone a acceptat in 2006 sa semneze un parteneriat cu grupul italian Fastweb, privind o oferta comuna de servicii, potrivit NewsIn.

Acest contract permite clientilor Vodafone sa foloseasca telefoanele mobile de acasa la preturi de linie fixa si sa intre in reteaua de banda larga a Fastweb prin intermediul unui modem de mare viteza.

Vodafone a confirmat ca a primit o cerere din partea autoritatilor indiene privind plata taxelor legate de preluarea, in schimbul sumei de 11,1 miliarde dolari, a companiei de telecomunicatii Hutchison Essar, insa a precizat ca nu crede ca suma de doua miliarde de dolari, raportata pe site-ul cotidianului Times, la care s-ar ridica aceste taxe, este corecta.

"Am primit aceasta cerere insa nu credem ca suma este corecta. Suntem increzatori ca vom rezolva aceasta situatie", a precizat purtatorul de cuvant al grupului britanic.

Grupul Vodafone, care este cea mai mare companie de telecomunicatii mobile din lume, nefiind luata in calcul China, a acceptat in luna februarie sa achizitioneze o participatie majoritara din firma Hutchison Essar, ce a apartinut grupului Hutchison Telecommunications International Ltd., platind suma de 11,1 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri