Rusia planuieste sa aloce 140-150 miliarde ruble (5,5 - 5,8 miliarde de dolari) pana in 2025 pentru a-si dezvolta industria electronica, a anuntat ministrul rus al industriei si energiei, Viktor Hristenko, relateaza RIA Novosti.
"Strategia are drept tinta principala luarea unor masuri pentru asigurarea dezvoltarii si productiei de componente electronice", a declarat ministrul rus, citat de Novosti.

Conform acestei strategii, investitiile posibile s-ar putea ridica chiar la 227-247 miliarde ruble (8,9 - 9,7 miliarde dolari), potrivit NewsIn.

"Vanzarile anuale de electronice pe piata interna se vor ridica, conform estimarilor, la cel putin 45 miliarde ruble (1,8 miliarde dolari) in 2011 si la 350 miliarde ruble (13,7 miliarde dolari) in 2025", a precizat Hristenko.

Ministerul rus al industriei si energiei a precizat ca pana in 2011, producatorii rusi de electronice vor folosi in proportie de 70% componente fabricate in Rusia, fata de o proportie de 35% in prezent.

"Ne putem astepta la progrese datorate cooperarii stiintifico-tehnologice, precum si la descoperiri in domeniile tehnologiilor relativ noi, precum nanotehnologia, bioelectronica, optoelectronica si sectorul computerelor construite pe baza principiilor fizicii cuantice", a adaugat ministrul rus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri