Serviciile de telefonie prin internet (VOIP-Voice over Internet Protocol) au cunoscut in Statele Unite o crestere spectaculoasa de la 6,5 milioane de utilizatori la mijlocul anului 2006, pana la 11,8 milioane la finele celui de-al doilea trimestru al acestui an.
In 2011, Statele Unite vor avea 23,3 milioane de utilizatori pentru acest gen de servicii in timp ce in Europa cifra va fi de doua ori mai marte, potrivit unui raport TeleGeography.

“Serviciul VOIP a evoluat in Statele Unite ca unul important care da ceva batai de cap furnizorilor de servicii traditionale”, a spus Stephan Beckert, analist TeleGeography. “Totusi, in Europa VOIP ar putea schimba fundamental structura pietei liniilor fixe (telefonie fixa)”, a completat Beckert.

VOIP a inregistrat, atat pe continetul european cat si in SUA, o evolutie similara pana in anul 2006. Mai multi factori au contribuit la cresterea mai rapida din Europa, printre care competitia preturilor dar si participarea activa a operatorilor ca France Telecom, Deutsche Telekom sau BT Group pe aceasta piata.

In Europa, operatorii care benificiaza de pe urma acestor servicii detin 26% dintre abonatii VOIP, in timp ce in statele Unite AT&T, Verizon si Qwest nu au fost foarte competitivi pe aceasta piata, potrivit raportului elaborat de TeleGeography. Acesti factori ar putea face ca in 2011 serviciile de telefonie prin internet sa fie de doua ori mai utilizate in Europa decat in Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri