Producatorul de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent si-a redus previziunile pentru veniturile la sfarsitul acestui an, ceea ce a provocat deprecierea actiunilor companiei cu aproape 10% si a adaugat noi presiuni asupra grupului recent infiintat, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Alcatel Lucent a anuntat ca a observat modificari ale cheltuielilor de capital facute de catre clientii serviciilor de telecomunicatii mobile (wireless) din America de Nord, ceea ce inseamna ca volumele mari ale vanzarilor nu au reusit sa compenseze scaderea preturilor. Compania prognozeaza, in prezent, o crestere a veniturilor in 2007 la acelasi nivel sau usor mai ridicata decat in anul precedent, raportat la un curs valutar constant.

Actiunile Alcatel-Lucent au cazut cu 9,7%, pana la cel mai scazut nivel al sedintei de joi, de 6,55 euro/actiune. Titlurile grupului au inregistrat cea mai mare pierdere in cadrul indicelui bursier de la Paris, CAC-40, si au ramas in scadere cu 8% in primele ore dupa deschiderea sedintei de tranzactionare.

"Este vorba despre o avertizarea privind profitul", a spus directorul companiei de administrare a activelor Agilis Gestion, Frederic Hamm, citat de Reuters. Acesta a adaugat ca semnalele ca ar exista probleme legate de profit il impiedica sa investeasca in titlurile Alcatel-Lucent, cu toate ca sectorul caruia ii apartine compania si nivelul actual al actiunilor sunt atractive. Compania a luat nastere in luna decembrie a anului trecut, prin preluarea companiei americane Lucent de catre Alcatel, din Franta.

Grupul a intampinat probleme din cauza costurilor provocate de fuziune si incertitudinile care planeaza in jurul procesului de integrare a productiei. Ultima diminuare a previziunilor de venit ale companiei vine dupa ce Alcatel-Lucent a emis o avertizare legata de profit in luna ianuarie si o alta avertizare vizand vanzarile in aprilie. Zvonurile despre o noua avertizare in privinta profitului au determinat deprecierea actiunilor grupului la sfarsitul saptamanii trecute.
Compania a precizat ca lucreaza in continuare la integrarea activitatilor si ca vrea sa economiseasa 600 milioane euro in acest an.

Alcatel-Lucent este lider de piata pe segmentul de echipamente pentru retelele de telefonie fixa si servicii asociate, insa este in urma Ericsson in privinta dispozitivelor pentru telecomunicatii mobile. Actiunile Alcatel-Lucent s-au depreciat cu aproximativ 40% de la inceputul lui 2007, inregistrand una dintre cele mai slabe evolutii din sectorul tehnologic din Franta


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri