Dezvoltarea serviciilor de Internet este spectaculoasa, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizati cu evolutia pietei internationale din domeniu. Pana nu de mult, firmele de IT&C se bateau pentru a prinde un client caruia sa-i construiasca o pagina de net, dar evolutia companiilor din domeniu a facut ca numarul serviciilor si calitatea acestora sa creasca.
In Romania exista aproape 1.500 de firme de IT, dar putine dintre ele sunt de anvergura, iar si mai putine sunt pregatite sa faca fata integrarii europene. Avantaj Net, o companie care, du-pa varsta, ar trebui sa fie la gradinita, la mai putin de 4 ani de la infiintare, a intrat deja in piata mare a web designerilor. Pornita in 2001 de Marius Dosinescu, cu un singur calculator, Avantaj Net este un nume in lumea designerilor de web, dupa ce a castigat anul trecut locul doi la Internetics, festivalul dedicat Internetului romanesc.

Ct costa sa-ti faci o pagina?

Este o intrebare pe care o aud des, dar pe care nu mai vreau sa o aud. O pagina poti sa ti-o faci si singur, dar asta nu inseamna ca ea este si vizibila, explica Marius Dosinescu. Sa construiesti o pagina e destul de simplu, iar costurile nu sunt mari. Insa este cu totul altceva sa construiesti un site valoros. Poti ajunge la 50.000 de euro, poate chiar si mai mult. Dar trebuie sa ai in vedere dezvoltarea si administrarea rapida a acelui site. Seriozitatea si calitatea echipei noastre se vad deja. Daca la inceput cautam noi clienti, acum suntem invitati de firme de renume, publicatii sau banci care doresc sa aiba o imagine buna si vizibila pe net, ne-a mai spus Marius Dosinescu.

Dezvoltare cu bani europeni

Primul pas in dezvoltarea firmei a fost castigarea unei finantari PHARE in valoare de aproape 100.000 de euro. A fost greu sa stranga banii cu care firma trebuia sa vina ca aport la realizarea acestui program, s-au facut imprumuturi la banci, dar in final a meritat. Cea mai mare parte a banilor s-au dus pe investitii in aparatura, calculatoare performante, servere de mare putere. 18.000 de euro au fost investiti in programe de marketing si promovare a firmei. Din acel moment au inceput sa vina si clientii. Acum sunt peste 30 de firme, unele de renume, cum ar fi Holcim, Antena 1, Jurnalul National, Go Travel, Ado International, Procter&Gamble, Softwin sau portalul MyX.

Flori de pe net

E-commerce este unul dintre domeniile in care Avantaj Net doreste sa se dezvolte si deja a inceput. Flori de lux a fost lansat pe piata din Romania la inceputul lui decembrie 2004 si a reusit sa se impuna in primul rand prin rapiditatea si calitatea serviciilor oferite. Prin diversificarea gamei de produse, Flori de Lux doreste sa devina un furnizor de servicii complete, distribuind aranjamente florale alese de clientii sai, plante de apartament sau echipe specializate in ingrijirea plantelor. Iar prin programul Company Care, Avantaj Net si Flori de lux va ajuta sa nu uitati datele importante din viata angajatilor sau a partenerilor. Inscrierea in baza de date este gratuita, iar firma va avertizeaza ca in trei zile un coleg isi va sarbatori ziua de nastere. Florile si cadoul vor veni sosi la sarbatorit, iar teama de a uita ziua unui coleg dispare. Orice buchet ajunge la destinatarul bucurestean in mai putin de doua ore de la efectuarea comenzii.

Tu faci pozele, noi facem fotografia

Digital U este un site care rezolva problema imprimarii fotografiilor digitale. O imagine surprinsa de camera digitala si aflata acum in calculatorul tau poate fi trecuta rapid in albumul de familie, cu doar o simpla accesare a site-ului ce deserveste laboratorul foto. Plata se face prin card, siguranta tranzactiei ca si confidentialitatea fotografiilor sunt asigurate, iar in cateva ore pozele sunt printate la dimensiunile dorite si te asteapta acasa. Livrarea fotografiilor in Bucuresti este gratuita, iar pretul nu este mare, comparativ cu al laboratoarelor obisnuite. In plus, esti scutit de drumuri si timp pierdut.

Poftiti la masa!

E ora pranzului, esti la birou si-ti ploua in gura dupa o mancare bine gatita. N-ai timp sa mergi la restaurant, iar de pizza si sandwichuri te-ai cam saturat. Masa ta poate e importanta si acesta e unul dintre motivele pentru care trebuie sa vizitezi site-ul www.masata.ro.

Ai de unde alege, mai ales ca meniurile sunt pe toate gusturile, pentru toate buzunarele si mai ales pentru orice ora a zilei. Un ciolan afumat comandat la serviciu (sa-ti imbolnavesti de pofta colegii de birou) sau o cina romantica luata seara acasa te scutesc de drumuri, rezervari si asteptarea chelnerului.

Transportul e rapid si gratuit, plata se face prin card. Iar daca vrei ca masa de seara sa te astepte calda acasa, poti comanda prin-tr-o simpla accesare a paginii, iar pentru o comanda de cinci zile, beneficiezi si de discounturi incurajatoare. Pofta buna!

Spre Europa

Avantaj Net si Softwin au lansat site-ul pentru divizia Customer Relationship Management (CRM) Softwin, care pune la dispozitia clientilor din diverse tari membre ale UE servicii multilingve de Call Center. Dezvoltarea economica a determinat compania Softwin, impreuna cu Avantaj Net, realizatoarea site-ului, sa dezvolte oferta de servicii contact Center, mai ales pe sectoarele IT&C, financiar-bancar, comert si distributie. De altfel, divizia CRM Softwin a reprezentat prezenta romaneasca la targul Call Center World Germania, eveniment care a adunat cele mai importante firme de acest gen din Germania, precum si furnizorii de asemenea servicii si solutii.

Educatie ecologica

Compania Holcim a hotarat ca trebuie sa se implice mai mult in protejarea mediului, iar cea mai importanta tinta a lor au fost copiii. Au ales compania Avantaj Net pentru a crea un joc interactiv care sa-i invete pe cei mici modul in care pot conserva mediul.

Asa s-a nascut Eco Man: pare simplu sa faci un astfel de joc, dar mai greu este sa-l promovezi si sa-l faci atractiv pentru a fi utilizat de cei mici. Iar daca te limitezi la a prezenta didacticist pericolele, atunci i-ai cam pierdut. Asa ca Eco Man este un fel de Superman pe care copilul trebuie sa-l invete si sa-l ajute sa lupte cu pericolele ce-l inconjoara. Lansat de putin timp, jocul a inceput sa prinda, compania Holcim fiind multumita de impactul pe care l-a avut.

Avantaj Net este deja pregatita sa-l upgradeze pe Eco Man, jocul fiind prezentat acum doar intr-o faza de inceput, spune Marius Dosinescu. Jocul este deja pregatit, dar am lansat doar aceasta prima varianta pentru a-i obisnui pe copii, iar dupa ce se vor obisnui cu el si daca piata o va cere vom dezvolta jocul. Poate ca a sosit timpul ca si noi sa-l jucam si, de ce nu, sa invatam de la copiii nostri, a adaugat patronul Avantaj Net.

I love Romania!

Usor de spus, mai greu de demonstrat. Asa se va numi viitorul site creat de Avantaj Net pentru dezvoltarea turismului in Romania. Va fi un site in principal pentru straini, care vor putea sa-si aleaga destinatia de vacanta. Portalul va oferi informatii detaliate privind locuri din Romania, detalii despre cazare, preturi si posibilitatea de a rezerva si a plati prin Internet serviciile dorite.

Ce-si mai poate dori un tanar de 26 de ani, patron de companie in dezvoltare, cu o cifra de afaceri care a depasit anul trecut 4 miliarde de lei? Este dezamagit ca inca nu exista o asociatie a web designerilor, care ar putea schimba perceptia actuala. Aceasta activitate nu mai trebuie privita ca fiind facuta de doi-trei tineri, aflati in fata unui calculator, intr-un apartament de bloc. Este mai mult decat atat!, afirma Marius Dosinescu. Avantaj Net este una dintre putinele firme din provincie care au cucerit piata bucuresteana si se dezvolta in continuare. Chiar daca piata pare impanzita de companii ce ofera servicii de net, calitatea acestora nu creeaza o concurenta reala. S-a mers pana acum pe politica preturilor mici, iar acest lucru se vede in calitate, care de cele mai multe ori nu satisface nici cerinte minime. Piata de web, din pacate, nu are reglementari precise privind standardele de calitate, precizeaza Marius Dosinescu. De aceea, compania Avantaj Net doreste ca in curand sa obtina standardele ISO, fapt ce va dezvolta societatea prin oferirea unei sigurante a calitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri