Deutsche Telekom a anuntat luni ca divizia sa de telefonie mobila T-Mobile USA a cazut de acord sa cumpere grupul SunCom Wireless pentru aproximativ 1,6 miliarde dolari, informeaza Reuters.
Deutsche Telekom a precizat intr-un comunicat ca se asteapta la realizeze sinergii de aproximativ un miliard de dolari de pe urma acestei tranzactii si ca va prelua si datoriile grupului SunCom, ce se ridica la aproximativ 800 milioane dolari.

Tranzactia va fi finalizata in prima jumatate a anului 2008.

Actionarii SunCom vor primi 27 de dolari pe actiune, suma cu 22,7% mai mare decat cotatia de inchidere a titlurilor companiei in sedinta de vineri, 14 septembrie, au precizat cele doua companii.

SunCom, companie fondata in 1999, isi desfasoara activitatea in sud-estul Statelor Unite ale Americii si zona Marii Caraibelor. Grupul detinea un portofoliu de peste 1,1 milioane clienti la sfarsitul lunii iunie, afisand venituri de 242,5 milioane dolari in primul semestru al 2007.

Aceasta achizitie va extinde reteaua T-Mobile prin preluarea clientilor din Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee, Georgia, Puerto Rico si Insulele Virgine, a anuntat Deutsche Telekom.

"Prin achizitia grupului SunCom, vom continua sa implementam strategia noastra de a ne extinde pe plan extern in sectorul telecomunicatiilor mobile, aceasta decizie facand parte din strategia de baza a grupului", a declarat directorul executiv, Rene Obermann.

Acesta precizase in luna martie ca analizeaza posibilitatea unor achizitii in sectorul telefoniei mobile, despre care se estimeaza ca va continua sa creasca intr-un ritm bun.

Deutsche Telekom, care este cel mai mare operator de telefonie mobila din Europa din punct de vedere al vanzarilor, a primit in august acceptul Uniunii Europene pentru ca divizia olandeza a T-Mobile sa achizitioneze divizia olandeza a grupului Orange, care este detinut de France Telecom
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri