Furnizorul de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent Romania estimeaza anul acesta o cifra de afaceri in cretere cu 10% fata de anul trecut cand compania a raportat afaceri de 473 de milioane lei, a declarat pentru NewsIn presedintele Alcatel-Lucent Romania, Dan Bedros.
"Compania are ca proiecte de viitor investitii pe piata verticala, proiecte in ministere, dar i in piata clasica, finantari in domeniul infrastructurii - unde s-a inregistrat o scadere. Cred in creterea lenta a afacerii", a declarat preedintele Alcatel-Lucent Romania.

Furnizorul de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent Romania are o cota de piata de 30%. "Romania a ajuns intr-o faza de saturatie. Telefonia fixa a inceput sa treaca pe broadband, iar piata este dinamica in Kosovo i Bulgaria i va deveni i in Serbia", a mai spus Dan Bedros.

Alcatel-Lucent Romania a realizat anul trecut un profit brut in cretere cu aproape 69% fata de anul 2005, pana la 78,1 de milioane lei (peste 21,5 milioane euro) la o cifra de afaceri de 473 de milioane lei, cu 27% mai mare fata de valoarea de 272 de milioane din anul 2005, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Compania Alcatel-Lucent Romania a fost infiintata in 1991 i are in prezent peste 1.000 de angajati, dintre care 80% cu studii superiore. Activitatea industriala a companiei acopera intreaga gama de activitati din industria hi-tech, cercetare-dezvoltare, instalare i intretinere, consultanta, marketing.
Subsidiara Alcatel din Romania coordoneaza activitatea grupului in alte zece tari din sud-estul Europei, inclusiv tarile balcanice, Grecia i Cipru.

In 2006, divizia Alcatel-Lucent Romania a fost desemnata centrul de coordonare regionala pentru Sud-Estul Europei, coordonand in prezent activitati din 12 tari, Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Cipru, Croatia, Grecia, Romania, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Republica Moldova i Slovenia.
Alcatel-Lucent a obtinut o cifra de afaceri de 18,3 miliarde euro in 2006. Grupul are aproape 80.000 de angajati i operatiuni in peste 130 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri