Directorii de IT din Romania sunt din ce in ce mai preocupati de problemele de confidentialitate, intergritate si disponibilitate a datelor, insa strategiile de IT sunt dezvoltate sau aplicate cel mai adesea in baza metodologiilor aprobate la nivel de grup de fiecare companie multinationala in parte, potrivit specialistilor de la Deloitte.
Potrivit Deloitte, in cazul multinationalelor, politica de securitate depinde de factori interni precum bugetul sau disponibilitatea de personal intern specializat.

„In Romania, cele mai importante initiative in domeniul securitatii informatice sunt legate de verificarea periodica a sistemelor informatice ce deservesc sistemele de electronic banking si alte sisteme expuse riscurilor de securitate introduse de conexiunea la retelele publice de date”, a declarat Radu Herinean, Enterprise Risk Services Manager la Deloitte Romania

In opinia lui Radu Herinean, verificarea formala a securitatii sistemelor de internet banking este in mod particular bine reglementata legal, mai ales avand in vedere ca in ultimii ani internet banking-ul a devenit un produs pe care majoritatea bancilor din Romania il ofera atat la nivel corporate cat si pentru utilizatorii individuali.

Un raport realizat de firma de consultanta Deloitte arata ca factorul uman reprezinta cauza principala a majoritatii problemelor sistemelor de securitate ale institutiilor financiare globale

Angajatii si clientii sunt principalele cauze ale deficientelor sistemelor de securitate ale bancilor, reiese din acest studiu. Aproximativ 91% din persoanele chestionate au declarat ca sunt ingrijorate de riscurile de securitate ce pornesc chiar din cadrul propriilor organizatii.

Aproape o treime din respondenti au declarat ca au fost afectati de penetrari ale sistemelor de siguranta cauzate de angajati, cauzate de nerespectarea normelor de securitate sau de neglijenta angajatilor.

Aproximativ 65% dintre inaltii responsabili insarcinati cu securitatea sistemelor bancare pentru multe dintre primele 100 institutii financiare globale au raportat prezenta unor astfel de vulnerabilitati.
Clientii sunt cauza unei parti din aceste deficiente din cauza proastei informari si absenta unor programe antivirus pe calculatoarele proprii, arata studiul Deloitte.

Multe vulnerabilitati ale sistemelor de siguranta sunt cauzate de virusi si "viermi", atacuri prin serviciile de email afectate de spam si atacuri concentrate direct pe clienti, precum furtul de identitate, a precizat Delloite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri