Deutsche Telekom AG a anuntat vineri ca a incheiat o intelegere cu France Telecom pentru a prelua divizia de telecomunicatii Orange Netherlands pentru suma de 1,3 miliarde euro
Comisia Europeana a aprobat deja achizitia, Deutsche Telekom preconizand data de 1 octombrie pentru definitivarea achizitiei.

Aceasta tranzactie este a doua pentru T-Mobile de cand Rene Obermann a devenit director executiv in octombrie 2006, Deutsche Telekom fiind de acord la inceputul acestei luni sa cumpere compania americana SunCom Wireless Holdings pentru 1,12 miliarde euro.

Ultimele achizitii vor permite T-Mobile sa devanseze Vodafone Group in topul companiilor de telecomunicatii cu cei mai multi utilizatori din Olanda.

France Telecom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Franta a anuntat in luna decembrie ca divizia sa Orange Netherlands avea o cota de piata prea mica in Olanda. Orange detinea 11,9 % din piata olandeza la sfarsitul anului 2006, in comparatie cu cele 15 procente ale T-Mobile si 22,4 ale companiei Newbury, se arata intr-un studiu Credit Suisse Group. Compania Royal KPN NV era liderul pietei de telecomunicatii cu 50,7%.

Deutsche Telekom a lansat oferta pentru Orange Netherlands in luna iunie, iar autoritatile europene din domeniul concurentei au aprobat tranzactia pe 20 august. Tot in luna iunie, France Telecom a fost de acord sa cumpere subsidiara spaniola a Deutsche Telekom, Ya.com, pentru a se concentra pe tari precum Egipt sau Romania, unde piata comunicatiilor wireless creste puternic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri