Germanii de la SAP, cel mai mare producator de software business din lume, au fost constanti in ceea ce priveste extinderea, investind in ultimii trei ani circa un miliard de dolari pentru achizitii.
In acest timp, rivalii de la Oracle au cheltuit circa 25 de miliarde de dolari in acest sens, scrie presa internationala. SAP a achizitionat insa Business Object in schimbul sumei de 6,8 miliarde de dolari.

Acesta este un semn al viitoarelor achizitii si fuziuni in sectorul de software, scrie Business Week.

Cresterea din industria de software a incetinit dramatic in ultimii ani, iar piata de 80 de miliarde de dolari pe care concureaza Oracle si SAP a crescut in anul 2006 doar cu 14 procente, potrivit analistului Jim Shepherd, de la ARM Research, foarte putin fata de anii trecuti.

Grupul SAP a anuntat ca a acceptat sa preia firma Business Objects, specializata pe productie de software cu o oferta de 42 de euro pe actiune, ce a ridicat valoarea tranzactiei la 4,8 miliarde euro (6,8 miliarde dolari), cea mai mare achizitie realizata vreodata de grupul german, a informat presa internationala.

In perioada urmatoare s-ar mai putea incheia cateva afaceri de acest gen pe piata de business intelligence. Actiunile rivalului Cognos au urcat la inceputul saptamanaii cu 13 ,6 procente, pana la 50,50 dolari (35,8 euro) si multi investitori cred ca acesta va fi urmatorul achizitionat, relateaza Business Week. „S-a zvonit in ultimul timp ca se va incheia o afacere cu Cognos”, a spus Peter Falvey, co-fondator al bancii de investitii Revolution Partners.

Analistul Bill Whyman, de la firma de cercetare ISI Group, considera ca cel mai bine s-ar potrivi in aceasta afacere IBM, care are deja legaturi stranse cu furnizorul de software pentru analiza pietei Cognos. Analistul nu exclude insa posibilitatea ca Oracle sa fie cumparatorul, avand in vedere ca gigantula a achizitionat deja o companie similara numita Hyperion, care furnizeaza software pentru analizarea deciziilor de cheltuieli. Analistul considera ca aceasta diferenta de profil ar putea sa justifice achizitia Cognos de catre Oracle.

Specialistii nu exclud insa posibilitatea unei noi oferte pentru Busniess Objects, chiar si din partea gigantului Microsoft, relateaza presa internationala.

Un top realizat de analistii Citi software arata ca printre posibilele afaceri se numara BladeLogic, producator de software pentru automatizarea sistemelor data-center, Informatica, producator de sisteme de integrare a datelor si BEA Systems, care furnizeaza infrastructura necesara rularii aplicatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri