Asesoft Distribution estimeaza pentru 2008 o crestere a vanzarilor pe segmentul de hard discuri Western Digital cu 30%, la circa 10 mil dolari, iar pana la sfarsitul anului se asteapta la vanzari de 7,5 mil dolari, a declarat, citat de NewsIn, directorul general Asesoft Distribution, Iulian Stanciu.
"Pentru anul viitor vrem sa ne apropiem de zece milioane dolari privind vanzarile hard discurilor Western Digital, deci sa avem o crestere cu 30% fata de estimarea de anul acesta cand ne asteptam la minim 7,5 milioane dolari", a precizat directorul general, Iulian Stanciu.

Asesoft Distribution, companie care activeazã pe piata locala de produse IT si distribuitor autorizat al Western Digital a lansat miercuri noile hard discuri Western Digital solutii de stocare externa, fiecare avand capacitatea de 2TB, destinate atat utilizatorilor casnici, cat si profesionistilor, datoritã rapiditatii in operare. Capacitatea de 2TB a acestor doua sisteme permite stocarea a pana la 200 de ore de film in format high-definition (HD), a 500.000 de melodii in format MP3 sau a 571.000 de fotografii.

"Dorim sa le oferim utilizatorilor solutii de stocare din ce in ce mai performante, in raport cu nevoile acestora. Aparitia unor hard discuri externe de 2TB este binevenitã, in contextul dezvoltãrii rapide a pietei High Definition, care implicã resurse de imagazinare considerabile. Totodatã, accesul la datele stocate in hard din orice punct al lumii este un avantaj real care vine in sprijinul celor care cãlãtoresc foarte mult", a spus directorul executiv Asesoft Distribution, Rãzvan Ziemba.

Asesoft Distribution a estimat in mai ca piata locala de hard discuri va depasi 800.000 de unitati, cu o rata de crestere de 20-25% pentru acest an, iar compania tinteste o cota de piata de 20% pe piata de hard discuri, in segmentul desktop.

In luna mai 2007, Asesoft Distribution a lansat parteneriatul cu Western Digital, parteneriat ce are ca scop o mai bunã acoperire a pietei de hard discuri din Romania si cresterea cotei de piata a producatorului american. In primele trei trimestre ale acestui an, Asesoft Distribution a inregistrat, doar din vanzarea produselor Western Digital, o cifra de afaceri de cinci milioane dolari, in crestere cu 65% fatã de aceeasi perioada a anului trecut.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2006 cu o cifra de 72,2 milioane dolari, in crestere cu 51% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 95 milioane dolari in 2007. Compania de distributie IT are o baza de peste 1.000 companii active si este furnizor important al retelelor de retail locale. Compania distribuie o gamã completã de produse, reprezentand furnizori ai industriei IT precum AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri