NetCom a incheiat instalarea unui sistem de comunicatii integrate VoIP (Voice over Internet Protocol) pentru Henkel Romania care va conecta sediul central cu fabricile si sucursalele din tara ale companiei, valoarea proiectului fiind de aproximativ 90.000 de euro, au declarat reprezentantii NetCom.
Solutia implementata se bazeaza pe Alcatel OmniPcx Enterprise ca servere de comunicatii si o retea VPN Cisco, acestea asigurand management, cost control eficient si centralizat pentru cei peste 300 de utilizatori deserviti de sistem, scalabilitate si posibilitate de integrare cu orice aplicatie software.

"Am optat pentru implementarea sistemului Alcatel OmnicPCX Enterprise, Release 7.0, cel mai nou server de telecomunicatii, deoarece este cea mai fiabila platforma pentru tipul de aplicatii a clientului nostru, inclusiv pentru comunicatii in mediul industrial. Durata implementarii a fost de numai 40 de zile iar valoarea proiectului de 90.000 de euro", a declarat intr-un comunicat directorul de vanzari al NetCom, Adrian Popescu.

Potrivit reprezentantilor Henkel, beneficiile obtinute prin achizitia unui astfel de sistem se vor concretiza in reducerea costurilor, acestea devenind zero pentru apelurile de voce din interiorul companiei. "Analiza financiara a costurilor privind serviciile de voce indica recuperarea investitiei intr-o perioada de timp de aproximativ 24 luni" a declarat IT Manager Henkel Romania, Alin Tuca.

Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe). Henkel Romania are in prezent 600 angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.

Henkel Romania estimeaza o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro anul acesta, in crestere cu circa 30% fata de anul trecut, pe baza cresterii vanzarilor companiei pe piata de adezivi. In anul fiscal 2006, Henkel a realizat vanzari in valoare de 12,74 miliarde euro. Henkel are peste 50.000 de angajati in intreaga lume.

NetCom, unul din liderii pietei romanesti in furnizarea de solutii bazate pe tehnologii VoIP, cu o experienta de peste cinci ani in domeniu, este partener autorizat Alcatel, Cisco, Nortel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri