Gogantul american Google a risipit misterul legat de planurile sale de a intra pe piata de telefonie mobila, despre care au circulat foarte multe zvonuri in ultima perioada, si a anuntat ca pregateste un software pentru accesarea mai usoara a internetului de pe telefoanele mobile, scrie presa internationala.
Compania de internet a confirmat ca lucreaza cu 30 de firme, printre care unii dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume si unii dintre cei mai importanti furnizori de servicii de internet, cum ar fi Motorola Inc sau Qualcomm Inc, High Tech Computer din Taiwan si T-Mobile din Germania.

Google intentioneaza sa extinda pe piata de telefonie mobila gama de servicii de internet pe care le ofera prin browsere pe calculatoare. Compania a luat aceasta decizie din cauza problemelor legate de modelele telefoanelor si de standardele pentru software au ingreunat folosirea internetului cu ajutorul telefonului mobil.

Compania cu sediul la Mountain View, California, a infiintat un consortiu, denumit Open Handset Alliance, caruia i s-au alaturat 30 de companii membre.

Google a mai spus ca sistemul de software, cunoscut sub denumirea de Android, va fi o platforma deschisa si completa pentru aparatura mobila.

Android a fost numele unei firme mici fondate de Andy Rubin, un designer din Silicon Valley, un spatiu in care isi desfasoara activitatea mai multe firme de renume din domeniul IT si pe care Google a cumparat-o in 2005.

Reprezentantii companiei Sprint Nextel Corp, al treilea furnizor de servicii de telefonie mobila din SUA si membru al consortiului, au precizat ca sistemul va fi bazat pe surse Linux, iar producatorii de telefoane il vor putea cumpara fara sa plateasca taxe de licenta.

Sistemul va sustine si aplicatii ale Google, cum ar fi cele de cautare, de corespondenta sau hartile Google.

Sprint a mai aratat ca nu si-a luat un angajament prin care sa instaleze noul software pe telefoanele sale, dar este in negocieri cu Google despre conditiile financiare si ia in considerare posibilitatea de a oferi sistemul clientilor sai, dar, pana acum, nu a fost anuntat niciun termen pentru aceste initiative.

Cotatia actiunilor Google a urcat pe piata Nasdaq cu 1,6%, adica 11,75 dolari/actiune, pana la nivelul de 723 dolari/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri