Operatorul RCS & RDS a decis sa amane listarea la Bursa de la Londra prin certificate globale de depozit, din cauza conditiilor din piata, potrivit unui comunicat al Bursei de la Londra.
Compania de telecomunicatii RCS & RDS intentiona sa atraga 500 milioane dolari prin listarea la Bursa de la Londra a unui pachet de 15% din actiuni, in luna decembrie, scria presa internationala, la inceputul lui octombrie.

Compania informa ca va lista actiunile sub forma de certificate globale de depozit (GDR) ale caror preturi vor fi cuprinse intre 5,25 si 7,25 dolari, Reuters nota ca valoarea de piata a companiei este de aproximativ 3,5 miliarde dolari.

Actiunile de tipul GDR (Global Depositary Receipts) sunt titluri financiare ce permit unei companii sa obtina capital vanzand pe pietele internationale participatii in cadrul societatii.

Compania anuntase ca va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane.

In 2006, RCS & RDS a raportat o cifra de afaceri de 781.3 milioane lei, in crestere cu peste 95% fata de 2005, cand a raportat o cifra de afaceri de 397.7 milioane lei. Anul trecut, RCS & RDS a obtinut un profit net de 122,7 milioane lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national. Per total, compania are 4,8 milioane de clienti in sase tari: Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia.

Analistii: RDS&RCS ar trebui sa se listeze mai intai la Bucuresti

Compania RDS&RCS ar trebui sa se listeze mai intai la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si abia apoi sa incerce o listare pe una din bursele externe, nu neaparat la Londra, ci chiar la Varsovia, a declarat marti, la The Money Channel, analistul pentru piata de capital Valentin Ionescu.

Oferta publica initiala a RDS&RCS ar trebui sa aiba loc la Bucuresti pentru ca BVB "creaza o alta deschidere pentru o companie romaneasca" si ulterior, ar putea sa se listeze pe o alta bursa, cum ar fi cea de la Varsovia, a aratat Ionescu. El a mentionat ca bursa din Varsovia este "foarte prezenta in zona" si sunt foarte multe companii din alte tari apropiate care se listeaza pe aceasta bursa.

"Cred ca si pe Bursa din Bucresti ar avea succes acest IPO, chiar daca este de peste 500 de milioane de dolari. Bani exista, investitori atat pe partea de retail, cat si institutionali si dornici sa investeasca intr-un IPO in Romania", a mai spus Ionescu.

Pe de alta parte, analistul Valentin Ionescu a declarat ca RDS&RCS a renuntat la listarea pe bursa de la Londra deoarece investitorii se tem ca oferta publica initiala (IPO) sa nu reuseasca, din cauza conditiilor macro-economice din Romania si a ratingului de tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri