Computerele care ruleaza Windows XP Service Pack 2 sunt de 15 ori mai putin predispuse spre a fi infectate de cele mai periculoase forme de malware decat cele ce ruleaza cu XP sau XP SP1, potrivit unui guru Microsoft in securitate.
Jason Garms, care conduce echipa de produs anti-malware a companiei, a declarat ca imbunatatirile au fost demonstrate de o analiza interna a performantei SP2.

SP2 - un update major de securitate lansat in luna august 2004 - a fost proiectat pentru a auto-updata si a consolida controlorii de securitate intr-un "centru de securitate".

"Un computer cu Windows XP sau XP SP1 a fost de 15 ori mai predispus sa aiba o prevalenta mai ridicata a celor mai periculosi 20 de virusi cunoscuti, decat un PC ce ruleaza XP SP2", a spus Garms in cadrul unei conferinte sponsorizate de Computer Emergency Response Team a Australiei.

Acesta a spus ca auto-updatarea creaza o diferenta importanta pentru utilizatori.

Garms a dezvaluit si faptul ca Microsoft intentioneaza sa lanseze o versiune enterprise a uneltei sale anti-spyware, care este disponibila in prezent in format beta pe site-ul Web al companiei. Insa nu a dezvaluit cand anume va fi disponibila aceasta versiune, sau daca va fi gratuita sau va fi vanduta ca o aplicatie separata.

Grams a mai afirmat ca spyware-ul poate fi responsabil de pana la o treime din toate accidentele Windows, citand date culese de o unealta de raportare a erorilor, care trimite rapoarte catre Microsoft cand o aplicatie se prabuseste.

"Principala problema pe care o au utlizatorii cu spyware, este ca sisteme lor cad sau functioneaza mult mai incet decat o fac in mod normal", spune Garms. "Incercam sa ne dam seama cate anume din prabusirile sistemelor raportate sunt atribuite spyware, si se pare ca este vorba de cel putin o treime, care au spyware instalate."

Cei mai multi utilizatori sunt ingrijorati mai mult de faptul ca sistemele lor functioneaza mai incet sau neregulat decat de faptul ca sunt spionati de malware.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri