Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 296% in primele noua luni ale anului, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estimeaza ca va inregistra profit net in 2009.
Veniturile trimestriale au ajuns la 41,5 milioane euro in trimestrul trei, fata de cele 12,5 milioane euro inregistrate in trimestrul corespunzator al anului trecut. De asemenea, in al treilea trimestru al anului, baza de clienti a crescut cu peste 600.000, dintre care 18% sunt abonati. Numarul total de clienti din primele noua luni au ajuns la 2,8 milioane de clienti, iar la sfarsitul lunii octombrie compania a depasit pragul de trei milioane de clienti.

Cota de piata a operatorului estimata la sfarsitul lunii septembrie este de 13%. Acoperirea retelei a crescut la 97% din populatie. Cosmote Romania a atras investitii de 132 milioane de euro in primele noua luni.

In ceea ce priveste profitul operational, raportat pe al treilea trimestru al acestui an, pierderile au ramas la acelasi nivel ca si in al doilea trimestru din 2007. Pierderile s-au ridicat 8,8 milioane de euro.

Pe primele noua luni ale anului, profitul operational a inregistrat o imbunatatire de 40%. Astfel pierderea a ajuns la 27,4 milioane euro, fata de pierderea de 46,3 milioane euro din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut. Compania estimeaza ca va atinge profit operational pozitiv in 2008.

Veniturile nete au ajuns la un rezultat negativ de 44,5 milioane euro in al treilea trimestru al anului, fiind influentate negativ de pierderi financiare de 19 milioane de euro, cauzate in cea mai mare parte de deprecierea monedei nationale in raport cu euro (valuta in care sunt calculate imprumuturile companiei). Pe primele noua luni ale anului, pierderile s-au cifrat la 65,2 milioane de euro, iar Cosmote estimeaza ca va atinge profit net in 2009.

Cosmote Group, prezent in cinci tari din Sud Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia), a atins venituri operationale de 2,25 miliarde de euro in primele 9 luni ale anului, mai mari cu 38,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea consolidata a profitului operational (EBITDA) a fost de 745,4 milioane de euro in primele trei trimestre din 2007, inregistrand o crestere de 15,9% fata de primele 9 luni din 2006. In aceeasi perioada, veniturile nete ale Grupului au ajuns la 275,9 milioane de euro.

Grupul inregistra un total de 14,1 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie a anului acesta si estimeaza sa depaseasca 15 milioane de clienti in urmatoarele sase luni, devansand termenul anuntat initial, 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri