Grupul RTC a finalizat recent tranzactia pentru vanzarea Best Distribution catre compania greaca CD Media, unul dintre cei mai importanti distribuitori de jocuri pentru console, PC-uri si hardware din sudul Europei

"Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula. Dezvoltarea Best Distribution, ca furnizor, este foarte importanta in procesul de crestere a Divertei si am decis sa aleg un partener cu suficienta forta si experienta pentru Best Distribution. CD Media are si forta si experienta necesare", a declarat presedintele grupului RTC, Octavian Radu.

Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de anul trecut. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC de la trei tineri intreprinzatori, actionari majoritari fiind Robert Coman si Teo Paduraru.

Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor in sine – manuale, coperte, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Interactive, Activision/LucasArts, Codemasters, Eidos, Atari.

Tranzactia dintre RTC si CD Media va fi realizata in doua etape. In prima faza CD Media va prelua, din noiembrie, 40% din actiunile Best Distribution, urmand ca in maximum sase luni sa-si exercite optiunea pentru restul de 60%.

"Suntem prezenti pe doua piete importante din Europa. Achizitionarea actiunilor Best Distribution inseamna intrarea pe cea de-a treia piata si un pas important in dezvoltarea regionala a CD Media, mai ales ca am gasit similitudini foarte mari intre business-ul nostru din Grecia si business-ul Best Distribution. De aceea si semnarea parteneriatului nostru a fost rapida", a spus presedintele CD Media, Spiros Jamas.

CD Media a fost infiintata acum 14 ani in Grecia si este lider in distributia de jocuri pentru console si PC pe aceasta piata. Compania este prezenta, de asemenea, pe piata din Cipru, unde detine 50% din actiunile celui mai important jucator local, Goodtones Games Ltd.

CD Media are drepturi exclusive de distributie si localizare Electronic Arts, Vivendi Universal Games (Cipru, Malta), Take 2 Interactive, Logic 3 (Spectra Video), Soldout, Capcom (Ciprus, Balcani) sau Microsoft (Xbox, Xbox 360, PC).

Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza un rulaj de 20 milioane de euro.CD Media este detinuta, in proportie de 70% de catre omul de afaceri Spiros Jamas, presedintele companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri