Vodafone Romania a inregistrat in semestrul fiscal incheiat la 30 septembrie 2007 venituri totale in valoare de 596,75 milioane euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut, ramanand motorul principal de crestere al grupului Vodafone in regiune
In primul semestru fiscal, veniturile din servicii au crescut cu 23,1 %, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 570,23 milioane euro. In trimestrul iulie – septembrie 2007 (T3), veniturile din servicii au atins valoarea de 289,31 milioane euro. Profitul operational (EBITDA) al companiei a atins valoarea de 287,57 milioane euro, mai mare cu 21,4% fata de perioada similara a anului trecut.

Vodafone Romania nu a recuperat teren in lupta cu rivalul Orange. Astfel, operatorul ramane pe locul secund in topul operatorilor telecom din Romania, cu 7% mai putini clienti si cu venituri cu 11 procente mai reduse decat ale rivalului Orange.

In al treilea trimestru din anul trecut, Orange a avut venituri de 284 de milioane de euro.

Orange, care a raportat, tot la finalul lunii septembrie, un numar de 9,31 milioane de clienti si a anuntat ca estimeaza venituri totale de 1,2 mld. euro pentru intreg anul in curs, in crestere cu 11%.

"Suntem foarte multumiti de performanta puternica pe care am realizat-o in privinta principalilor indicatori financiari, in ultimele sase luni. Continuam sa avem o crestere constanta si ‘sanatoasa’ a bazei noastre de clienti, cu 8,579 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie 2007. (...) EBITDA ca procent din veniturile totale a reprezentat 48,2%, in ultimele sase luni. Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone si motorul de crestere al Grupului in Europa Centrala si de Est", a declarat CEO Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Pentru Cosmote Romania, veniturile trimestriale au ajuns la 41,5 milioane euro in trimestrul trei, fata de cele 12,5 milioane euro inregistrate in trimestrul corespunzator al anului trecut. De asemenea, in al treilea trimestru al anului, baza de clienti a crescut cu peste 600.000, dintre care 18% sunt abonati. Numarul total de clienti din primele noua luni au ajuns la 2,8 milioane de clienti, iar la sfarsitul lunii octombrie compania a depasit pragul de trei milioane de clienti.

Vodafone Romania a avut in prima jumatate a anului fiscal 2007-2008 un numar total de 8.579.377 de clienti, reprezentand o crestere de 19,9% comparativ cu perioada similara din 2006. Compania a raportat in aceasta perioada cel mai mare venit mediu pe utilizator (ARPU) de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM, de 15,71 dolari (11,54 euro).

Numarul utilizatorilor 3G inregistrati de Vodafone Romania a fost de 495.578, la 30 septembrie 2007. Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 34,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 65,9% , la 30 septembrie 2007, ceea ce reprezinta o crestere de 1,3% a procentului postpaid, comparativ cu aceasi perioada a anului trecut.

Vodafone Romania face parte din Vodafone Group, cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si aproape 180 de milioane de clienti. Vodafone Romania a fost infiintata in 2005 prin cumpararea operatorului local de telefonie mobila Connex.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri